Digidexo.com

Typer av brilleglass

Briller kan være laget av flere forskjellige typer linser. Materialet som brukes for linsene kan være fremstilt av glass, plast og polykarbonat. Spesifikke typer linser hjelpe riktig for langsynthet, nærsynthet, bifokale og andre synsforstyrrelser. Forstå forskjellene i materialer, stil og funksjon kan hjelpe deg å avgjøre hvilken type linse til å velge.

Materiale for Brilleglass

Glass var den opprinnelige materialet brukes til å lage brilleglass og fortsatt brukes i dag. Den tyngste av glassmateriale, kan glasset knuses lettere, men må gjøres til visse sikkerhetsmessige standarder som vil beskytte øynene under normale iført forhold.

Plastglass er laget i et materiale kalt CR-39 og er lettere og mindre sannsynlighet for å knuse, men de kan ripe enklere. Det er belegg tilgjengelig som gjør fast plast mer scratch.

Polykarbonat er lettere enn plast og er ansett som den tryggeste glassmaterialet.

Høy indeks linser er laget av glass eller plast og er ideell for personer med sterke resepter. Disse linsene er laget tynnere og flatere, som hjelper med vekt og forbedrer optikk av høy effekt linse.

Den tommelfingerregel for å velge objektiv materialet er at en resept over 4,00 dioptrier vil få den beste visjonen med høy-indeks, ifølge eyeglasses.com.

Stil og funksjon Objektiver til Nærsynthet

Hvis du er nærsynt og ikke kan se på avstand, da har du en synskorreksjon kalt nærsynthet. Disse linsene er tynnere i midten og tykkere ved kantene. Hvis din resept er mild, kan du vanligvis velge en linse laget av hvilket som helst materiale. Sterkere resepter og større rammer vil ha tyngre objektiver. Hvis du er ekstremt nærsynt, er du en god kandidat for høy indeks linser.

Stil og funksjon Objektiver til Langsynthet

Hvis du er langsynt, og kan se langt unna, men ikke så veldig nær, da har du en synskorreksjon kalt hypermetropi. Objektiver for langsynthet er tykkere i midten og tynnere i kantene. Tyngre objektiver og sterkere resepter er vanligvis laget med plast, polykarbonat og noen ganger med høy indeks linser.

Objektiver til bifokale

Bifokale brukes hvis du trenger hjelp til å se på avstand og på nært hold. Disse objektivene kommer i forskjellige stiler og vanligvis klassifiseres som linje og nei-linje. Den type uten linjer også er referert til som progressiv eller usynlig. Foret bifokale har en distinkt skille mellom avstand og nær korrigering og når du ser fra langt unna ned for å lese, kan du fortelle hvor bifokale begynner. Med ingen linjer progressive briller, er avstand og nær makten blandet i en progresjon og som du ser ned i bifokale, er mer gradvis endring. Bifokale kan være laget av hvilket som helst materiale.

Betraktninger

Fotokromiske linser kan være laget av plast eller glass, og endringen fra mørk til lys. De tillater deg å ha ett par briller som kan brukes som solbriller og for innendørs bruk. Men disse objektivene ikke få så mørkt som vanlige solbriller. Hvis du har en veldig sterk resept, vil linsene være tykkere i kantene sentrum eller og fargevariasjon vil være svært merkbar. Linsene ikke får så mørkt i sentrum hvis du er veldig nærsynt. Din optiker kan hjelpe deg med å finne ut hvilken type linse som er best for din synskorreksjon.