Digidexo.com

Kontaktlinser vs Briller

Kontaktlinser og briller riktige synsproblemer hos voksne og barn. Disse korrigerende linser hjelpe øynene dine fokusere lys på rett sted på netthinnen for å se klart. Styrken i dine korrigerende linser avhenger av dine spesifikke synsproblemer. Øyeleger undersøke øynene dine og skrive en resept for briller eller kontaktlinser. Du kan bestemme om du ønsker å bruke kontaktlinser eller briller etter veiing av fordeler og ulemper med hver type korrigerende briller.

Bruke briller først

Øyeleger foreskrive briller for barn med synsproblemer eller voksne som har nettopp blitt diagnostisert med synsproblemer. Briller er bedre for barn, fordi de er mindre tilbøyelige til å rense og ta vare på kontaktlinser. De har problemer stikker fingrene i øynene deres, så det er lettere å ta vare på et par briller. Du kan bruke briller hvis du er en voksen person som aldri har slitt korrigerende linser. Briller er lettere å ta vare på enn kontaktlinser, bare trenger å bli utryddet et par ganger om dagen. Kontaktlinser krever mer forsiktighet for å hindre bakterielle infeksjoner eller kalkavleiringer fra å bygge opp. Du kan prøve kontaktlinser etter seg briller for en stund; Men hvis du er en person som ikke liker å berøre øynene eller kan ikke ta vare på kontaktlinser, er det beste alternativet bruker briller.

Wear Kontakter for fordelene

Du har mange fordeler hvis du velger å bruke kontaktlinser i stedet for briller. Du trenger ikke å bekymre deg kontakter fogging opp eller skyve ned på nesen når du svetter eller delta i idrett. Du trenger ikke å bekymre deg for flekker på kontaktlinser fra regn, snø og tåke. Kontaktlinser gir bedre sidesyn og et bredere synsfelt enn briller. Kontaktlinser holder seg for øynene, så du trenger ikke å bekymre deg for dem å skli og bryte. Kontaktlinser og briller koster omtrent det samme, men med kontaktlinser, kan du kjøpe et par av ikke-reseptbelagte solbriller. Hvis du bruker briller, har du sannsynligvis nødt til å kjøpe reseptbelagte solbriller, som er en problemfri fordi du skal frakte to par briller. Kvinner har lettere for å sette på makeup ved bruk av kontaktlinser.

Har et par briller

Du bør ha et par vanlige briller selv om du bruker kontaktlinser. Du trenger dem hvis du utvikler sinus eller øyeinfeksjoner. Iført briller under en sykdom gir øynene dine en sjanse til å puste. Kontaktlinser, andre enn hard seg, er laget av ømfintlige materialer og kan rive til tider. Hvis dette skjer, kan du bruke brillene dine til du får et nytt sett med kontaktlinser. Din øyelege kan anbefale at du får et par briller å bære om natten, spesielt hvis du ser på en dataskjerm hele dagen. Kontaktlinser har flere fordeler enn briller, men brillene har fortsatt en plass i livet ditt selv om du bruker kontakter som din primære syn kilde.