Digidexo.com

Essensielle Tremors Behandling

Essensiell tremor er en vanlig lidelse, preget av risting som er beslektet med andre nevrologiske sykdommer eller medisinske problemer. Essensiell tremor er ikke farlig, og bringer ikke om eventuelle andre medisinske tilstander, men det kan ha betydelig innvirkning på livskvaliteten. Bevæpnet med fakta, kan lider finne støtte og veiledning for denne enkle, men noen ganger ødeleggende problem.

Definere essensiell tremor

Essensiell tremor er skjelving på hendene, og noen ganger av stemmen og hodet, som oppstår av seg selv, og er ikke et resultat av en annen nevrologisk tilstand. Det er noen ganger beskrevet som en "intensjon" tremor, fordi det vanligvis skjer når hendene er aktive.

Den internasjonale Essential Tremor Foundation anslår at én av 20 voksne over 40, og én av fem over 65, lider av essensiell tremor.

Å få en diagnose

Det er viktig å være sikker på at risting er ikke et symptom på et annet problem. Det finnes ingen test som kan avgjøre om du har essensiell tremor, men testene kan utelukke andre tilstander som forårsaker skjelving, som Parkinsons sykdom.

En viktig forskjell mellom Parkinsons skjelvinger og essensielle tremor er at Parkinsons sykdom lider generelt skjelver mest når hendene er i ro, mens essensielle tremor oppstå med anstrengelse. Mens essensiell tremor kan forekomme i noen del av kroppen, er det oftest sett i hendene, hodet og stemmen. Det begynner som regel i den ene hånden, og deretter gradvis påvirker andre, og kan inkludere en nikkende på hodet i et "ja" eller "nei" fashion.

Legen vil spørre deg om noen historie med skjelvinger i familien din, så omtrent halvparten av alle tilfeller skje på grunn av en genetisk mutasjon. Hvis en av foreldrene dine har essensiell tremor, sjansene for å utvikle det er om lag 50 prosent.

Utarbeide en liste over eventuelle medisiner du tar, og eventuelle tidligere skader, spesielt hodeskader. Dette vil gi legen for å utelukke eventuelle andre årsaker til tremor.

Nevrologen vil gi deg en grunnleggende nevrologisk eksamen, og kan be deg om å utføre bestemte oppgaver. Blodprøver kan være nødvendig for å utelukke andre årsaker som skjoldbrusk sykdom.

Living With Essential Tremor

Tremors kan påvirke håndskrift og kan gjøre det vanskelig å holde et glass eller hell. Fordi det kan påvirke din stemme boksen, kan det også gjøre å snakke vanskelig.

Essensiell tremor kan bli forverret av ekstreme stress, tretthet og temperatur. Unngå disse situasjonene kan i stor grad redusere rystelser. Koffein kan også bidra, så bør du vurdere å fjerne det fra kostholdet ditt.