Digidexo.com

Hudproblemer hos diabetespasienter

Visse hudproblemer er vanlig hos diabetikere. Noen av diabetes-relaterte hudsykdommer, slik som tykk, gulaktig hud og diabetisk dermopathy, er helt ufarlig, fordi de vanligvis ikke føre til infeksjon eller flere alvorlige komplikasjoner. Men andre diabetiker hudproblemer, som for eksempel gjær infeksjon og fotsår, kan være farlig hvis det ikke behandles riktig. Personer med diabetes bør være klar over disse hudsykdommer, noen forebyggende alternativer og mulige behandlinger.

Tykk, gulaktig hud

Diabetikere som regel utvikle tykk, voksaktig hud, spesielt på øvre del av ryggen og fingrene. Denne tilstanden utvikler fordi unormal glukosemetabolisme fører til at huden til alder og miste sin elastisk vev raskere. I tillegg, kan huden også har en gulaktig fargetone på grunn av store glukoserester. For å forebygge og behandle denne hud tilstand, kan du prøve å forbedre blodsukkerkontrollen.

Tørr hud

Høyt blodsukker føre til hyppig vannlating, og dermed føre til dehydrering som holder huden tørr. Videre kan diabetisk neuropati også hemme svettekjertlene og føre til at huden mangel fuktighet. Bruk alltid milde, nøytrale såper og bruke fuktighetskrem til huden din etter en dusj eller badekar. Det er imidlertid visse områder som bør holdes tørr på grunn av deres følsomhet for soppinfeksjon. Disse områdene omfatter tær, lyske og armhuler.

Gjær infeksjon

Når blodsukkernivået er høyt, kan kroppen din ikke bekjempe infeksjoner veldig godt, kallende mikroorganismer til å vokse enkelt på hudoverflaten. Diabetikere er utsatt for alle typer hudinfeksjon, skjønt soppinfeksjon synes å være de mest vanlige. Inne i munnen og vaginalområdet, gjærinfeksjoner har en hvit, curdlike utseende. På andre områder av kroppen, de ser mer ut som små røde flekker med gule pustler i midten. Blodsukkerkontroll er nøkkelen til å unngå en gjær infeksjon. Også prøve å opprettholde anstendig personlig hygiene. Hold alle kropps folder ren og tørr. Hvis du har en gjær infeksjon, gå til legen din eller prøv aktuelle soppdrepende medisiner som nystatin eller klotrimazol.

Diabetiker dermopathy

Diabetiker dermopathy er en vanlig hudlidelse hos eldre voksne med diabetes, spesielt menn. Personer med diabetes dermopathy vanligvis har små brune flekker på leggen, noen ganger med vekter på toppen. Trauma fra nevropati og høy glukose nivå på kollagen antas å forårsake dette hud tilstand. Selv diabetiker dermopathy kan vare i mange år, er det ufarlig fordi det ikke vil utvikle seg til sår eller føre til hudinfeksjon. Controllling blodsukkernivået er den beste måten å forebygge diabetisk dermopathy eller forbedre denne huden hvis det utvikler seg.

Fotsår

Et sår er et åpent sår som vanligvis er smertefri. Diabetikere er mer utsatt for fotsår enn andre mennesker, på grunn av diabetisk nevropati, eller et tap av følelse i føttene. Hvis disse magesår forbli ubemerket og ubehandlet, kan de bli infisert og føre til amputasjon. For å unngå fotsår, alltid ha gode sko og sokker. Sjekk føttene daglig for eventuelle åpne sår. Hvis du finner en sår, bør du oppsøke lege umiddelbart og prøv å ikke gå på det. Ikke prøv å rense såret selv. Diabetikere sår trenger profesjonell omsorg.