Digidexo.com

Gurkemeie Tuber Vs. Rhizom

Gurkemeie Tuber Vs.  Rhizom


Native til Sør-India og Indonesia, har gurkemeie blitt høstet i mer enn 5000 år, spiller en viktig rolle i ayurvedisk pharmacopeia og tradisjonell kinesisk medisin. Arabiske handelsmenn introduserte gurkemeie til Europa i løpet av det 13. århundre; men det har bare nylig tiltrukket seg interesse fra vestlige kulturer. Både hoved rhizome, og de små knollene den produserer, blir nå brukt i homøopatisk medisin.

Popularitet

Mye av gurkemeie sin nyvunne popularitet skyldes en rekke forskningsstudier som har fokusert på anlegget & rsquo; s unike terapeutiske egenskaper. Gurkemeie, påføres direkte på huden for sår, utslett og eksem er naturlig healing, og bringer lindring fra brenning og kløe følelse i huden. Pulverisert gurkemeie, inge som te, piller, pulver eller i et skjær har blitt brukt til å hjelpe fordøyelsen, og er nyttig for mage plager inkludert leveren lunger, magesår og gallestein. Gurkemeie hjelper også lindre leddgikt smerte og regulere menstruasjonen.

Søknader

Bitter og peppersmak, med en myk duft som minner om ingefær og appelsin, er pulverisert gurkemeie en av de viktigste ingrediensene som brukes til å lage karri. Gurkemeie, også kjent som gurkemeie rot, gul ingefær, Curcumin eller indisk safran, blir også brukt som mat og stoff fargestoffer. Ballpark sennep fått sitt lys gul farge fra den generøse tillegg av gurkemeie. Gurkemeie finger-aktig, lange underjordiske røtter eller stengler (jordstengler) høstes og tørkes, deretter malt til et fint pulverisert krydder. Frisk gurkemeie rhizome er lagt til gumbos, stuinger, supper og gryteretter. Kokt gurkemeie har en mild, gulrot-aktig smak og tekstur.

Steder

Gurkemeie krever varme, tempererte forhold og massevis av fuktighet for å vokse til full smak og modenhet. De store landene som kommersielt vokse gurkemeie er Jamaica, India, Indonesia, Kina, Taiwan, Haiti, Kina, Sri Lanka, Java, Peru, Australia, Vestindia og Filippinene. I USA, er gurkemeie dyrket i Hawaii.

Beskrivelse

Gurkemeie, en tuberous rhizome med grov, segmentert hud, er lys oransje og ganske lett å vokse i varme, nøytrale pH jord. En tropisk flerårig nært knyttet til ingefær, vokser gurkemeie fra to til tre meter høye. Fabrikkens lange, lilje-lignende bladene er supplert med koniske klynger av blek sitron-gule små blomster. Delingen av rhizome forplanter gurkemeie. Rhizome er tykk og fiber med små knollene vokser av sidene fra hoved rhizome. Disse knollene høstes ved å bryte dem av rhizom. Rhizome er deretter delt inn i seksjoner, og plantet for å produsere en overflod av nye anlegg. Selv om både jordstengler og knollene kan tørkes og males for å produsere krydderet, de små knoller inneholder mer av gurkemeie største medisinske egenskaper og har en mer tiltalende smak enn den jordstengler.

Wonder Drug?

Mange utøvere er å snu til gurkemeie som en motgift til Alzheimers sykdom. Den Slone-Kettering Memorial Cancer Center rapporterer, "Data fra en epidemiologisk studie tyder på bedre kognitive prestasjoner hos eldre asiater som bruker gurkemeie i form av karri."