Digidexo.com

Hvordan Substitute urter for Salt i Cooking

Det er mulig å lage mat som er lav i salt, men likevel sunn og velsmakende. Det er der urter trappe opp til plate. Naturens krydder legge smak til matvarer uten ekstra natrium eller kalorier, men som urt går med hvilken rett? Her er en rask primer på å erstatte urter for salt i matlaging.

Bruksanvisning

•  Pass deg for pakket mikser som vanligvis er lastet med salt. Prøv å bruke bare en del av pakken i stedet når forberede saus, chili eller spaghetti saus.

For dips som er rømme eller yoghurt basert, hoppe over salt og tilsett en klype estragon eller dill i stedet. Når du forbereder potetmos, bruk hakket gressløk eller hakket fersk hvitløk i stedet for salt til å legge smak.

Ikke tilsett salt til matlaging vann når du forbereder grønnsaker. I stedet, kaste kokte erter eller mais med litt smør eller margarin og en halv teskje av tørket dill. Grønne bønner er velsmakende med kinesisk femstjerners krydder, en blanding av nellik, kanel, allehånde og sprakk sort pepper. Bruk en klype nellik i kokevannet når du forbereder brokkoli eller blomkål å forbedre smaken. Serveres toppes med litt smør og hakket frisk persille eller en halv teskje av tørket persille.

Like mengder tørket basilikum og oregano vil sesong tomatbaserte retter uten salt. Ikke legg til salt til matlaging vann når forberede ris. I stedet kaste kokt ris med litt smør eller margarin og en dash av tørket nellik eller estragon for en unik smak.

Beware av pakket urt gnir; de er lastet med salt. I stedet gni kjøtt med følgende urteblandinger for å øke saftighet og kutte ned på natrium. For storfekjøtt, bland like mengder hvitløk og tørket persille; for lam, bruker like deler rosmarin og gressløk, og for svinekjøtt bruke kinesisk fem krydder.

Tips og advarsler

  • Justere ganen til mindre salt tar litt tid så vær tålmodig.
  • Mindre er mer med urter. Begynn med en liten mengde og legge mer til å smake, hvis ønskelig.