Digidexo.com

Hva er forskjellen mellom en HMO og en POS?

Hva er forskjellen mellom en HMO og en POS?


Fullt ut forstå din helseforsikring plan er ekstremt viktig. Når du gjennomgå retningslinjene, kan du ha problemer med å bestemme forskjellene mellom pensjonsvilkår, beskrivelser av bestemmelser og dekning. Hvis dekningen er en del av en administrert omsorg plan, bør du forstå at disse planene er utformet for å begrense out-of-pocket utgifter, men at dekningen grenser variere fra plan til plan.

Typer

Både helse vedlikehold organisasjon (HMO) og poenget med tjenesten (POS) planer anses å bli administrert helsesektoren planer. "Managed" betyr at arbeidsgivere er i stand til å tilby mye mer rimelig helseforsikring fordi de har forhandlet på forhånd med sykehus og leger. Tre typer helseplaner faller under kategorien klarte omsorg: HMO, POS og foretrukket leverandør organisasjon (PPO) planer.

HMO Basics

HMO alternativet representerer alle helsevesenet behov, men den forsikrede person må bare bruke leverandører som er spesifisert av forsikringsselskapet. Bakgrunnen for dette kravet er at disse legene har allerede avtalt å akseptere lavere betaling for sine tjenester.

POS Basics

POS planer tillate den forsikrede å plukke sine egne leger; men det er sjansen da for at den forsikrede vil være ansvarlig for å betale noen avgifter for kontor besøk. En lege er ansett for å være den primære helsetjenester lege for grunnleggende tjenester. Hvis noen spesialist eller andre tjenester er nødvendig, er den primære lege ofte nødvendig for å gi pasienten en henvisning; ellers må den forsikrede fylle ut søknadsskjemaer og betale mer co-forsikring.

Fordeler

Fordelene med en HMO plan inkluderer minimal co-betaler, forebyggende omsorg dekning, og mindre papirarbeid enn POS planer som krever krav former for mange tjenester. POS planer tilbyr fordelen av å være mye mer fleksibel enn hmos fordi du kan bruke leger som er ute av nettverk og forblir dekket; kan imidlertid dekningen ikke være like god som om du hadde forblitt i nettverket ditt.

Ulemper

Med en HMO, må du velge en primær omsorg lege, og du kan bare besøke leger som er inne i ditt nettverk for dekning. Du må også få henvisninger for å se andre leger eller spesialister. Ulempene ved å ha en POS er at du må velge en primærhelsetjenesten lege og hvis du ser en annen lege uten tillatelse fra din primærhelsetjenesten lege vil du sannsynligvis ende opp fotfeste regningen selv.