Digidexo.com

Hvordan å behandle gulsott hos spedbarn

Hvordan å behandle gulsott hos spedbarn


Mer enn 25 prosent av fullbårne spedbarn utvikler gulsott med en høyere andel blant premature babyer. Høye nivåer av bilirubin, en gul-farget pigment i blodet, føre den karakteristiske gulfarging av hud og øyne ved avsettes i disse områder. Mesteparten av tiden spedbarn gulsott går unna med liten eller ingen behandling, mens mer alvorlige tilfeller trenger langvarig sykehusdrift. Les videre for å lære hvordan å behandle gulsott hos spedbarn.

Bruksanvisning

Substitute amming med formelen for en 24-timers periode da diagnostisert med amming gulsott. Dette gir raskere fjerning av bilirubin og utvinning.

Ansett lysbehandling for de fleste tilfeller av gulsott. Dette lysbehandling plasserer lysrør rundt en inkuberes spedbarn forårsaker bilirubin å passere ut av kroppen gjennom avføring og urin.

Ordne med sykehuset personlig hjem behandling med leid lysbehandling utstyr for milde tilfeller. Fiberoptiske tepper avgir den helbredende lys direkte på huden.

Bruk lysbehandling hjemme døgnet rundt, stopper bare ved fôring tid.

Hold barnet hydrert under lysbehandling.

Tips og advarsler

  • En diagnose gjennom blodprøver av legen din bekrefter tilstedeværelsen av gulsott. Behandling, om noen, er avhengig av nivået av bilirubin, alder og helsetilstand til den nyfødte.
  • Lysbehandling varer i gjennomsnitt tre dager.
  • Husk å ta barnet ditt til legen som foreskrevet, vanligvis innen 24 til 48 timer etter at han kom hjem.
  • En mer alvorlig tilfelle av gulsott kan kreve blodoverføring eller intravenøs immunglobulin fôring.
  • Unngå hjemmet metode for å utsette barnet ditt for direkte sollys. Dette resulterer ofte i solbrenthet.