Digidexo.com

Tidlige symptomer på lungekreft

Tidlige symptomer på lungekreft er vanskelig å oppdage. Det er når lungekreft har avansert for langt at ofre søke legehjelp. Vanligvis lungekreft oppdages mens offeret er under tester for andre plager som hjerteproblemer eller lungebetennelse. Bare 15 prosent av lungekreftofre får tidlig intervensjon behandling.

Symptomer

Lungekreft symptomer inkluderer en hoste som ikke går bort eller en allerede kronisk hoste som forverres.
Konstant brystsmerter er til stede.
Det er hvesing og kortpustethet. Heshet kan være til stede.
Regelmessige luftveisinfeksjoner som lungebetennelse og bronkitt er til stede.
Symptomer kan også omfatte vekttap eller manglende appetitt; hevelse i hals og ansikt; hoste opp blod; og tretthet.

Medisinsk og Social History

Under en avtale med legen din, vil du bli spurt om dine sosiale vaner som røyking sigaretter, skråtobakk, eksponering for asbest eller andre kreftfremkallende materialer hjemme eller på jobben. Familiehistorie med kreft vil bli grundig drøftet.

Testing

En brystet X-ray vil bli bestilt og studert for svulster og en fysisk undersøkelse vil bli utført. Sputum cytologi fra en dyp hoste kultur er tatt og undersøkt for påvisning av lungekreft. Andre tester og prosedyrer må bli utført for å bekrefte tilstedeværelse av lungekreft.

Etablering Diagnose

Mange fremgangsmåter kan være nødvendig for å etablere tilstedeværelse av lungekreft inkludert bronkoskopi å samle celler og vev-prøver for testing.
Bronkoskopi: Testing består av en tent rør kalt et bronkoskop som er ført gjennom nesen og ned i halsen for å undersøke luftveiene.
Thoracentesis: En nål brukes til å samle væske som omgir lungene for å teste for kreftceller.
Thoracoscopy: Denne prosedyren er utført i et sykehus. En thoracoscopy består av åpningen av lungene i et forsøk på å etablere en riktig diagnose.
Nål aspirasjon: En nål settes inn gjennom lungekreft tumor ved hjelp av brystet for å ekstrahere kreftvev prøver for testing.

Advarsler

Bryst, kan rygg eller skulder smerter indikerer at lungekreft svulsten har spredning, spredning til andre organer. Hvis dette er påvist å være tilfelle; kreften er ansett som ubrukelige, og andre behandlinger er brukt i et forsøk på å forlenge levetiden offerets.

Expert Insight

Ifølge David Johnson, MD, "Lungekreft er selvfølgelig en av de mer vanlige kreftformer som oppstår i Canada og USA. Det er den desidert største årsaken til kreft-relaterte dødsfall. Om 150,000-160,000 amerikanere hvert år dør av lungekreft , eller rundt en amerikansk hver 3½ minutter. "