Digidexo.com

Negativer til høy protein diett

Høye protein dietter lover rask og enkel vekttap ved å unngå eller begrense karbohydratinntak. Men de som mister vekt nesten alltid få den tilbake raskt når de går av dietten. Syklusen gjentar seg helt til Kosten bukke under for de negative helseeffektene av dietten.

Betydning

Ved å eliminere eller vesentlig redusere karbohydratinntak, vil Kosten ned i vekt på grunn av reduserte kalorier, noe som fører til en negativ energibalanse. Mangelen på karbohydrater fører til at kroppen til å bryte ned proteiner fra magert vev for energi, noe som resulterer i tap av vann fra musklene.

Side Effects

Når protein brytes ned til aminosyrer, er nitrogenatomet strippet bort og blir utskilt via nyrene, mens det resterende blir omdannet til glukose eller fett. Det overskytende avfall forårsake nyrestein og potensiell nyresvikt.

Mineral Loss

Høyproteindietter forårsake ketose, en tilstand hvor blodet er konsentrert med ketoner som biprodukter av fettstoffskiftet når karbohydrat forbruk er lavt. Dette fører til tap av kalsium, magnesium og kalium.

Sykdommer

Kosten som oppholder seg på høye protein dietter for en lang tid kan lide av mange sykdommer, som osteoperosis, hypokalemi og ketoacidose.

Lukt

På grunn av det overskytende ketoner i kroppen sin, slankere på høy protein dietter har en stikkende lukt i pusten og svette.