Digidexo.com

Sengevæting Cures

Sengevæting Cures


Sengevæting er et problem der en person urinerer i sin seng over natten heller enn å våkne opp og gå på do. Det er også kjent som nattlig enurese. Sengevæting vanligvis løser seg selv etter den tid et barn er seks eller syv år gammel. Hvis den ikke gjør det, er det flere behandlingstilbud som ofte kan kurere problemet. De spenner fra atferds endringer i medisiner som hjelper barnet å holde seg tørr over natten.

Double ugyldig

Urinering på begynnelsen av sengetid rutine og igjen like før de kommer i seng kan hindre sengevæting. Kombinert med begrenset væskeinntak i de siste timene før sengetid, kan det ofte stoppe over natten problemer. The National Institutes of Health sier at Colas og andre koffeinholdige drikker er spesielt problematisk fordi de fremskynde urinproduksjonen.

Fukt Alarmer

Fukt alarmer kan kjøpes over-the-counter på mange apotek. De er batteridrevne enheter som fungerer ved å oppdage urin på et barns sengetøy eller pyjamas. Når de oppdager fuktighet, går en alarm av for å vekke ham. Hvis det skjer raskt nok, vil det fange ham akkurat som han er i ferd med å urinere. Han kan stoppe flyten og gå inn på badet for å fullføre.

Alarmer kurere sengevæting ved å lære ungdommen å våkne opp på egen hånd før han urinerer. The Mayo Clinic sier at det kan ta minst to uker for å se positive resultater, og opptil 12 uker for en komplett kur. Denne metoden virker kanskje ikke med særlig tunge sviller som ikke våkner opp når alarmen går av.

Endre søvnmønster

Medisinering er noen ganger brukt til å endre et barns søvnmønster. Ifølge Mayo Clinic, et antidepressivt middel kalt imipramin er vanligvis brukes for dette formål. Foruten å endre sove og våkne syklus, øker ofte det hvor lang tid at barnet kan holde i hennes urin. Det kan også forsinke hennes kroppens urin production.When disse tre effektene kombineres, det kan kurere sengevæting. Stoffets bivirkninger tendens til å være mild, selv om overdoser kan være dødelig.

Beroligende Blære

Mange barn som våt sengen gjør det fordi de har en liten blære med begrenset kapasitet. Antikolinerge midler som oksybutynin (eller hyoscyamin) kan kurere problemet ved å undertrykke blærekontraksjoner og øke kapasiteten. De kan forårsake flushing og munntørrhet i enkelte individer. Det kan også bidra til å holde tilbake vannlating på dagtid for å øke blærekapasitet.

Bremse urinproduksjonen

The Mayo Clinic sier at kronisk sengevæting er ofte behandlet med et stoff som heter desmopressin acetate. Det bremser ned et barns nattetid urinproduksjonen ved å øke nivåer av et anti-diuretisk hormon som undertrykker den legemer evne til å gjøre urin. Dette kan kurere sengevæting fordi unggutten ikke trenger å utvise urin så ofte. Forsiktighet må brukes, ettersom stoffet kan forårsake anfall hvis en person drikker for mye væske mens du tar det.

Advarsel

Når du bruker medisiner for å kurere sengevæting, returnerer problemet ofte når det berørte barnet slutter å ta narkotika. The Mayo Clinic advarer også at en enkelt medisinen ikke kan være effektive. Mange barn trenger å ta en kombinasjon av medisiner, og det kan ta litt eksperimentering for å finne de riktige.