Digidexo.com

Morton neuroma Behandlinger

Morton neurom er en fortykkelse av nervevev ved bunnen av den tredje og fjerde tær. Det er ofte kalt en intermetatarsal neuroma. Nerven svulmer gradvis på grunn av kompresjon og irritasjon, forårsaker smerter, nummenhet eller prikking i foten. I milde til moderate tilfeller, massasje og andre behandlinger kan lindre symptomene før det fører til irreversible nerveskader. Mortons neuroma er vanligvis lett behandles, men mer avanserte tilfeller kan kreve kirurgi.

Årsaker

For å behandle Mortons neuroma, må du finne årsaken. Alt som komprimerer eller irriterer nerve av metatarsal, eller ben som strekker seg fra tærne til midten av foten, kan føre til neurom. De hyppigste årsakene er dårlig tilpasset sko, spesielt de med en liten tå boks, og repetitivt irritasjon i foten, som løping eller racket sport.

Personer med fotproblemer, som bunions, hammer tær og flate føtter, er mer utsatt for neuroma.

Behandling for milde tilfeller

Hvis skoen slitasje er årsaken til irritasjon, velger sko med en lang tå boksen. Unngå trange-toed sko og høye hæler. Hvis skoene er fortsatt ubehagelig, pad ballen av foten din mens du går eller kjører for å levere mer støtte og redusere trykket på metatarsal buen.

Bruk sko bare når det er absolutt nødvendig. Is foten hver natt for å redusere hevelse og betennelse i metatarsal. Kombiner isen behandling med ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) for mer effektiv styring av neuroma symptomer.

Til større redusere risikoen for nerveskader, unngå aktiviteter som setter press på metatarsal. Disse aktivitetene omfatter dans, løping og racket sport som setter press på tåballene. Tillat symptomene helt forsvinne før du begynner slike aktiviteter igjen.

Behandling for moderate tilfeller

Orthotic enheter plassert på innsiden av skoen riktig justere foten og ankelen. Opprettholde riktig justering mens gang vil redusere presset og betennelse. Disse skreddersydde enheter genereres fra inntrykk av pasientens fot og kan trenge å bli justert etter lengre tids bruk.

I noen tilfeller kan et begrenset antall kortikosteroid injeksjoner gis for å redusere betennelse og smerte. Denne injeksjonen administreres lokalt, i området av smerte.

Kirurgi

Dersom annen behandling ikke gir tilstrekkelig lindring av symptomene på Mortons neuroma, kan kirurgi vurderes. Fordi operasjonen fjerner neuroma og nerve, er denne prosedyren bare valgt som en siste utvei, da det kan føre til permanent nummenhet i tærne.

Gjenopprettingstiden er avhengig av pasienten og alvorlighetsgraden av neuroma.