Digidexo.com

Hvordan bruke bomull baller for å demonstrere Vannforurensning

Hvordan bruke bomull baller for å demonstrere Vannforurensning


Når undervisning noen om vannforurensning, ofte hjelper det å skape en visuell eller en taktil erfaring til å hjelpe dem med ulike læringsstiler. En bomullsdott filter eksperiment oppnår disse målene ved å la eleven først forurenser en tank med vann, deretter filtrere at forurenset vann selv. Etter at vannet er filtrert, vil publikum kunne se første hånd effekten av ulike vanlige forurensninger på vannforsyning.

Bruksanvisning

til de forskjellige forurensninger i den vannfylte akvarium, som er den "vanntilførsel" i dette eksperimentet. Forklare hva hver forurensende representerer; for eksempel, når du legger den motorolje, diskutere virkningene av gamle, olje lekker båter eller jet-ski på nærliggende innsjøer, og som du legger gjødsel diskutere hvordan animalsk avfall virkning lokale vannforsyninger.

Spør publikum hva de observerer som du legger til flere forurensende stoffer til akvariet, og spør om vannet kan drikkes i sin nåværende tilstand. Du kan kjøre poenget ditt hjem ved å fylle din drikking glass med forurenset vann og passerer det rundt, og tilbyr det til publikum. Når du har bekreftet at ingen ønsker å drikke vannet, forklarer at disse forurensninger truer mange lokalsamfunn 'drikkevannsforsyningen, selv om beløpene er vanligvis ikke så høy.

Linje den store, åpne enden av trakten med kaffefilter, trykke filteret ned i "bolle". Legg til en tomme av sand over filteret, deretter en tomme av trekull og et lag med bomull baller på toppen. Stretch strømpebukse over munn og tape det til trakt er yttervegger.

Sett den smale enden av trakten inn i munnen av den tomme brusflaske, etter fjerning av flaskens lokk. Sakte helle vann fra glasset inn i trakten er strømpebukse dekket munnen. Se vannfilteret gjennom de ulike materialene og renne ned i brusflaske. Vannet bør se langt klarere.

Fjern strømpebukse fra toppen av trakten. Vis publikum skitnet bomullsdotter som en ekstra visuell påminnelse om hvor forurenset din "vannforsyning" var. Inviter publikum til å gjenta eksperimentet ved hjelp av sine egne lignende forsyninger og akvariet full av forurenset vann.