Digidexo.com

Hvordan å stoppe tannregulering fra å være ubehagelig mens de spiser

Når tannregulering blir først satt på tennene, og deretter når de er strammet, ubehag kan oppstå. Smerter og ubehag kan komme fra tennene i bevegelse, eller fra metallet i brakettene og ledninger gnir mot vevet i lepper og kinn. Pasienten kan ha problemer med å spise siden tenner og munn føler ubehagelig. Det finnes flere enkle løsninger enn det som kan gjøre bukseseler mer behagelig under spising.

Bruksanvisning

Hvordan å stoppe tannregulering fra å være ubehagelig mens de spiser

•  Spis myk mat som supper og puddinger når bukseseler er spesielt ubehagelig etter å ha blitt justert.

Vask munnen med en blanding av varmt salt og vann for å lindre vev i munnen blir gnidd av metallbraketter og ledninger.

Bruk en tannpirker for å fjerne all mat som kan ha fått fast i bukseseler. Stakk mat kan legge press på ledningene forårsaker ubehag.

Plasser tann voks på braketter som er irriterende kinn og leppe vev. Voksen vil beskytte vev, slik at metallet ikke lenger å gni sår-området. Den forbedret komfort vil gjøre spise enklere.

Bruk en aktuell smertestillende på områder der kinnet eller leppe vev har blitt irritert av bukseseler. Den lammende av smertestillende vil redusere smerte, slik at spising er mer behagelig.

Hint

  • Dental voks og aktuelle analgetika kan fås hos en kjeveortoped eller apotek.
  • Dersom løse bukseseler forårsaker irritasjon og ubehag, ta kontakt med kjeveortoped, slik at tannregulering kan fikses. Løse eller ødelagte bukseseler trenger rask oppmerksomhet slik at de ikke forårsaker skade på munn og for å hindre utilsiktet svelge.