Digidexo.com

Hva er årsakene til Jelly Belly kreft?

"Jelly Belly Cancer" er betegnelsen på pseudomyxoma peritonei, eller, PMP, en sjelden form for kreft i magesekken. Det blir sitt kallenavn fra svulster som vokser i mageområdet og gi inntrykk av en oppblåst "gelé magen."

Funksjoner

En polypp (unormal vev vekst) i vedlegget bryter gjennom vedlegg veggen. Cellene spres inn i bukhulen og skape slimete produserende svulster som hindrer plass nødvendig for riktig funksjon av tarmen.

Expert Insight

Ifølge World Journal of Surgical Oncology, er det anslagsvis 1 million dokumenterte tilfeller av PMP per år; sykdommen rammer to til tre ganger så mange kvinner som menn. (Http://wjso.com/content/6/1/118) Gjennomsnittsalderen på dem som får diagnosen er 44.

Identifikasjon

Symptomer er ofte i utgangspunktet feildiagnostisert som brokk eller eggstokkreft. De omfatter: betennelse og hevelse i buk-området; appetitt tap; intestinal problemer som diaré eller forstoppelse; kvalme; feber; palpering av en masse i bekkenområdet; og kortpustethet.

Behandling

Spesifikke behandlingsplaner er svært individualisert, men inkluderer vanligvis aggressiv kjemoterapi og kirurgi. Cytoreduktiv kirurgi blir brukt til å fjerne de tykke, mucinøst tumorer fra det peritoneale hulrom (plassen i bukhulen som skiller dens organer fra sin vegg). Debulking kirurgi inkluderer ofte fjerning av omentet (fettvev som beskytter tarmene) og den høyre kolon.

Healing Journey

Don Fear dokumentert sin kones kamp med PMP i en multimedia skjerm utstilt ved National Institute of Health.