Digidexo.com

Tegn og symptomer på matallergier hos barn

Tegn og symptomer på matallergier hos barn


Allergi er forårsaket av kroppen overreagerer til ufarlige stoffer. Matallergier påvirker 6 til 8 prosent av barn og 4 prosent av voksne. Tegn og symptomer på matallergi hos barn kan forveksles med et mindre problem, matintoleranse.

Årsaker

Mat allergi er en overreaksjon av immunsystemet, som identifiserer en ufarlig mat som en inntrenger og sender ut stoffer (histaminer) for å bekjempe den av. Vanlige matallergener inkluderer egg, melk og skalldyr.

Skin

Hudreaksjoner er den vanligste symptomet på matallergier. De kan være elveblest (kløende, røde nupper), utslett, hevelse i ansikt, kløende lepper og hoven tunge, lepper eller munn.

Åndedretts

Luftveissymptomer kan omfatte tett nese, nysing, hoste, kortpustethet og tungpustethet.

Cardiovascular

Matallergier kan forårsake svimmelhet og besvimelse. I alvorlige tilfeller, kan de føre til et plutselig fall i blodtrykket, noe som resulterer i tap av bevissthet.

Gastrointestinal

Gastrointestinale symptomer på matallergi inkluderer kvalme, oppkast, magesmerter og diaré. Disse kan være tegn på en mindre alvorlig problem, matintoleranse, som innebærer en manglende evne til å fordøye visse matvarer i stedet for et immunsystem reaksjon.