Digidexo.com

Melkeallergi og Acid Reflux Disease

Flere studier har blitt gjennomført for å knytte matallergier og gastroøsofageal reflukssykdom (GERD.) En stor andel av studiene var basert på informasjon fra pediatriske pasienter som lider av både GERD og melkeallergi. Det er viktig å forstå GERD, dens symptomer, virkninger på kroppen, og behandling. Erkjenner matallergier og kroppens naturlige forsvarsmekanismer er også avgjørende.

Hva er GERD

GERD er en forstyrrelse av røret som forbinder munningen og magen. Dette rør, esophagus, har et sett av muskulære ringene ved sin base kalt den nedre spiserørlukkemuskel. Disse ringene bidra til å holde mageinnholdet som finnes i magen. Når lukkemuskelen er svak eller skadet, kan mageinnholdet og fordøyelsesenzymer syrer strømme tilbake opp i spiserøret, forårsaker smerte og irritasjon. Mange mennesker som lider av GERD føler en brennende følelse i brystet som beveger seg opp i spiserøret. Mageinnholdet kan gå inn igjen i munnen og etterlater en ubehagelig smak. Noen pasienter kan ha problemer med å sove og erfaring hoste når liggende. Leger kan foreslå antacids å redusere magesyre, eller skrive en resept på legemidler som hemmer syrepumpene i magen.

Symptomer på en melkeallergi

Selv om matallergier i USA ser ut til å være på vei oppover, er årsaken uklar. Fordi det er ingen kur for matallergier, er den eneste behandlingen strenge unngå maten i spørsmålet. Kroppens immunsystem angrep allergener som det gjør noen utenlandske inntrenger. Lanserer en serie av kjemiske reaksjoner, er histamin sluppet løs i kroppen og kan angripe en eller flere systemer, blant annet hud, fordøyelseskanalen, og luftveiene. Dette kan forårsake kløe, svie eller blemmer i huden, kramper, oppkast eller diaré, hvis fordøyelseskanalen er involvert, eller hevelse, og prikking i lepper, ansikt, tunge og luftveier. Livstruende reaksjoner, inkludert opphovning, er kjent som anafylaksi.

Hvor er Link?

Informasjon samlet ved å intervjue mødre med nyfødte barn ble inkludert i en studie for å se om en kobling eksisterte mellom GERD og melkeallergi. Studien ble anmeldt i 1999, og fant spedbarn lider av hyppig oppkast og kolikk-lignende atferd var ikke lydhør for medisiner foreskrevet for reflux. Disse samme spedbarn begynte å vise tegn til bedring når formelen de ble matet ble endret til en elementær aminosyre-basert formel. Når soya eller melkebaserte formler ble re-introdusert til disse babyene, de gerd symptomer returnert.

Forskning fortsetter

En annen studie undersøkte barn under ett år som lider av GERD symptomer. I halvparten av pasientene, en immunglobulin E blodprøve viste en melkeallergi. For barn som er plassert på en melkefri diett, hadde tjue prosent forbedrede GERD symptomer. Når melkeproteiner ble gjeninnført til spedbarns kosthold, sju av ti av disse barna begynte å lide av GERD igjen. Den offisielle tidsskriftet til American Academy of Pediatrics, Pediatrics in Review, fant dette bevis kan tyde på en sammenheng mellom melkeallergi og Gerd.

Konklusjon

Selv om forskning antydet en link mellom disse to forholdene, avgjørende bevis har ennå ikke samlet inn. Men hvis en pasient lider av GERD symptomer, og ikke reagerer på vanlig behandling, kan det være gunstig å utføre allergitesting. Hvis en melkeallergi er til stede, kunne fjerne allergenet fra pasienten eventuelt løse GERD symptomer.