Digidexo.com

Om Mislykkede Tannimplantater

Dental implantater er en stadig utvikling av teknologi. Disse implantatene er nesten umulig å skille fra ekte tenner, og kan bli børstet og bitt med akkurat som dine naturlige tenner. Men siden de er, faktisk, implantater og ikke naturlige deler av bein, tannimplantater noen ganger mislykkes. For å ta den beste beslutningen mulig om hvordan å ta vare på tannimplantater, og hvis du skulle få dem, må du forstå nøyaktig hva slags ting kan gå galt med implantater.

Funksjon

Dental implantater er kunstige tenner som er forankret i kjevebenet via et kirurgisk inngrep. Når alt går bra, vil disse tennene fungere akkurat som de andre tennene for resten av livet ditt. Problemer kan imidlertid oppstå dersom skjelettet ikke reagerer godt til roten eller hvis tannen blir "mobile", som betyr at det ikke er skikkelig satt i kjeven.

Identifikasjon

Mislykkede tannimplantater har ganske standard symptomer uavhengig av årsaken til deres feil. De kan være smertefullt og føles løse i munnen, eller de kan føle seg varm som om implantatet selv er varmere enn resten av kjeven din. Alle disse symptomene bør undersøkes umiddelbart for å hindre alvorlige infeksjoner og selv forfall.

Betydning

Når tannimplantater mislykkes, kan symptomene indikerer en rekke problemer. Heat i kjeven, en varm følelse som ikke vil gå bort rundt området av implantatet, indikerer generelt infeksjon. Løse implantater som vrikke eller forblir sår etter helbredelsesprosessen burde ha vært gjennomført generelt er ikke sikkert satt i beinet. Dessuten kan noen stoffer som brukes for tannimplantater som porselen føre til problemer for noen mennesker fordi de er svært vanskelig og ikke absorberer støt godt. Dette kan gjøre hele munnen smertefullt mens du tygger avhengig av hvordan du tygge og hvor følsom de andre tennene er.

Effekter

Mislykkede tannimplantater forårsake smerte og ubehag. Hvis de ikke blir ivaretatt umiddelbart, da de kan forårsake alvorlige infeksjoner som faktisk spiser bort på kjevebenet. Dårlig plassert eller gjort implantater kan faktisk knuse en del av din bein hvis de ikke repareres eller erstattes så snart du oppdager et problem.

Forebygging / løsning

Hvis du har mislyktes tannimplantater, da har du flere muligheter. Du kan ha hele enheten skiftes ut. Hvis implantatet er i det hele tatt løs i kjeven din, så er dette den vanligste svaret. Noen ganger kan flere skruer legges til land opp benet rundt implantatet, eller bein grafts kan bidra til å befeste bein rundt implantatet. Den beste måten å unngå tannimplantat svikt, men er å være sikker på at kjeven din er frisk nok til å opprettholde implantatet før du gjennomgå operasjonen. Hvis du eller din tannlege er i tvil, bør du undersøke andre alternativer.

Advarsel

Hvis du mistenker at tannimplantater er sviktende eller infisert, må du ta kontakt med din tannlege og oral kirurg umiddelbart. Disse feilene blir raskt og gradvis verre hvis de ikke blir ivaretatt, og kan resultere i alvorlig bentap og ødeleggelsen av flere tenner. Hvis du er en røyker, oddsen for tannimplantat suksess reduseres dramatisk.

Typer

Tannimplantater kan være tidlige feil eller sene. De har en tendens til å mislykkes for de samme grunnene, men tidlige utfall ikke "ta" noen gang og ikke synes å gro etter operasjonen. Sene feil kan være greit for måneder eller år, men brytes ned over tid. Uavhengig av hvor lenge det er siden din tannimplantat kirurgi, bør du oppsøke lege ved første tegn på problemer.