Digidexo.com

Strontium Vekst

Strontium Vekst


Strontium, oppkalt etter Strontiam, den landsby i Skottland hvor det ble oppdaget, refererer til en meget kjemisk reaktiv alkalisk jordmetall. Strontium, når absorbert, frembringer en viss vekst virkning i det menneskelige legeme på benmasse.

Kjennetegn

Strontium, sølvaktig i farge, forekommer naturlig bare når de kombineres med andre elementer, på grunn av sin høye reaktivitet overfor både vann og luft. Strontium reagerer i vann for å produsere hydrogengass og forbrenning i oksygen å generere strontium nitrid, et nitrogenforbindelse.

Strontium ranelate

Stoffet strontium ranelate, skapt via en kombinasjon av ranelic syre og strontium, har blitt påvist i kliniske studier som Tropos (Treatment of Peripheral osteoporose), som startet i 2000, for å øke veksten av beinmasse og redusere benresorpsjon av osteoklaster, eller typer av beinceller som fjerner benvev. Forskere tilskriver dette delvis til Strontium er høyere atomvekt i forhold til kalsium.

Tilgjengelighet

Strontium ranelate er tilgjengelig på reseptbelagte stoffet form i over 70 land og er ofte brukt i Storbritannia for postmenopausal osteoporose behandling. Strontium ranelate fortsatt ikke godkjent av FDA i USA.