Digidexo.com

Forskjellige typer helsetjenester planer

Forskjellige typer helsetjenester planer


Når det gjelder å bestemme hvilken type helsetjenester plan er best for deg og din familie, kan valgene være forvirrende. Når du vurderer en plan, reflektere over familiens situasjon og om strukturen av den typen plan du velger vil møte din helse og økonomiske kriterier. De store typer helsetjenester planer inkluderer: gebyret for service, helse vedlikehold organisasjon (HMO), poenget med service plan (POS) og foretrukket leverandør organisasjon (PPO).

Den Fee-for-Service Plan

Gebyret-for-service plan (noen ganger kalt en skadesløsholdelse plan) er det dyreste alternativet. Med denne planen har du kontroll over hvilke leger eller sykehus du bruker, og du kan endre leger til enhver tid. Når du registrerer deg for planen, velger du en egenandel for året. Dette er mengden av penger som du betaler per person før forsikringsselskapet begynner å betale for tjenester. Etter møtet at egenandel planen betaler en prosentandel av din lege eller sykehus regningen. Den typiske prosent ordningen er 80/20. Planen betaler 80 prosent av regningen når du betaler de resterende 20 prosent. Fordi dette har en tendens til å være den dyreste arrangement for familier, er det minst populære valget for folk flest.

HMO

En HMO er en type forvaltet helsevesenet plan der medisinsk behandling er rasjonert i et forsøk på å spare kostnader. Det er av hensyn til HMO å sikre helse og sikkerhet for deg og din familie, så det dekker alle nødvendige behandlinger. HMO gir deg dekning med ingen egenandeler for en fast avgift. Du er et medlem av HMO og vanligvis blir bedt om å velge en lege i planen, som vil være din primære omsorgsperson. Din primærhelsetjenesten leverandør vil henvise deg til spesialist eller andre leger i HMO nettverket som trengs.

PPO

En PPO er en administrert omsorg plan, der helsevesenet er rasjonert, men i mindre grad. I motsetning til HMO, har du valget mellom å velge leger og spesialister du ønsker å se, men du oppfordres til å velge leger innenfor PPO. PPO har et nettverk av leger har kontrahert med å gi omsorg på bestemte avgifter, og hvis du ønsker behandling innenfor dette nettverket, vil kostnadene være mindre enn hvis du velger en lege utenfor planen.

POS

POS er en kombinasjon av en HMO og PPO. Din primærhelsetjenesten leverandør vil henvise deg til spesialister, akkurat som i en HMO. Akkurat som PPO, hvis du bestemmer deg for å gå til en lege utenfor planen, vil regningen bli høyere enn om du velger en spesialist innen nettverket. Disse planene er vanligvis ikke så dyrt som en PPO plan, men er dyrere enn en HMO.

Gjør hjemmeleksen din

Når du velger forsikring for din familie være sikker på at du vet hva du velger. Snakk med din forsikring agent for å lære mer om hver enkelt plan. Forstå de forskjellige egenskapene til hver type helseplan er avgjørende for å kunne velge riktig plan for deg og din familie.