Digidexo.com

Informasjon om medisinsk tilstand Gigantism

Gigantism er en sjelden, progressiv lidelse som fører til dramatiske beinvekst og kan redusere forventet levealder. Det er mange misoppfatninger om gigantism og dens nære slektning, akromegali, men som medisinsk teknologi har økt de siste årene, er mer og mer informasjon om gigantism å bli oppdaget.

Årsaker

Hva er kjent om gigantism poeng til én viktigste årsaken til den betingelse: oversecretion av menneskelig veksthormon. Dette oversecretion er oftest forårsaket av en godartet hypofysen svulst, men i sjeldne tilfeller lunge eller bukspyttkjertel svulster kan føre til at hypofysen til å frigjøre mye veksthormon, også resulterer i symptomer på gigantomani. Siden sykdommen er så sjelden, er lite kjent om tilstanden, selv om det er genetisk. Imidlertid, to eller flere familiemedlemmer av gigantisme pasienter ofte har økte nivåer av humant veksthormon, men ikke nok til å forårsake tilstanden.

Time Frame

Gigantism refererer bare til oversecretion av menneskelig veksthormon hos spedbarn og barn før benet vekstplater er stengt. En oversecretion av humant veksthormon hos voksne er referert til som akromegali og er ikke merket med overdreven vekst, men heller en gradvis deformasjon av benene. Den innledende overdreven vekst av spedbarn og barn med gigantism kan ikke være tydelig, siden barn opplever betydelig vekst i sine første leveår. Men etter hvert vil det gjøre seg selv tydelig. Barn med gigantism kan vokse mer enn seks inches per år, og nå mer enn tre ganger gjennomsnittlig høyde for deres alder.

Funksjoner

Gigantism resulterer i brå, ekstrem vekst hos barn. Som lidelse skrider frem, fortsetter tumor på hypofysen til å vokse, noe som fører til tap av andre hormoner, mange relaterte til de reproduktive system i både menn og kvinner. Bortsett fra overdreven, proporsjonal vekst av barnet og hans bein, muskler og organer, andre symptomer inkluderer fortykkelse av ansiktstrekk, hjerte utvidelse, forsinket pubertet, uregelmessig menstruasjon, uttrykk for morsmelk, store hender og føtter med tykke sifre, en fremtredende kjeve, overdreven svetting, dobbelt syn, hodepine og svakhet.

Behandling

Hvis venstre ubehandlet, vil gigantism redusere forventet levealder, men den nøyaktige mengden av år kan variere. Men det finnes effektive behandlingstilbud tilgjengelig, inkludert kirurgi for å fjerne hypofysetumor, strålebehandling og medikamentell behandling. Avhengig av størrelsen av tumoren, og hvor avansert tilstanden er, ett eller alle av disse behandlinger kan anvendes.

Betraktninger

De fysiske virkningene av gigantism er åpenbar, men mange mislykkes i å realisere sine emosjonelle effekter. Den drastiske vekst og kroppen endrer karakteristikk av gigantomani hos barn ofte føre til følelsesmessig stress og lav selvfølelse. Bortsett fra den støtte og kjærlighet til familie og venner, kan foreldre til barn med gigantism ønsker å vurdere psykiatrisk rådgivning for sine barn til å takle de traumatiske emosjonelle effekter av gigantomani.