Digidexo.com

Skin Cancer Detection and Prevention Month

Mai er anerkjent som Skin Cancer Detection and Prevention Month av American Academy of Dermatology. Organisasjonen forsøker å øke bevisstheten om farene ved solen og oppfordrer folk til å bli undersøkt for hudkreft. I løpet av måneden, mange hudleger tilbyr gratis hudkreft filmvisninger.

Origins

Ifølge American Academy of Dermatology, organisasjonen begynte sin screening-programmet i 1985. Siden introduksjonen har organisasjonen testet nesten 2 millioner mennesker for farlige hudsykdommer. The American Academy of Dermatology etablerte den første mandagen i mai som Melanoma mandag i 1995 for ytterligere å høyne bevisstheten om denne dødelig hudkreft og for å oppmuntre folk til å bruke sikringstiltak når ut i solen.

Stats

Årlig blir mer enn 1 million tilfeller av hudkreft rapportert i USA, ifølge American Cancer Society. Av alle krefttyper, er hudkreft den mest utbredte. Mens melanom utgjør mindre enn fem prosent av hudkreft rapporter, er det ansvarlig for flest dødsfall. Sjansene for hvite utviklings hudkreft gjennom et helt liv er en i 50 og en i 1000 for afro-amerikanere.

Early Detection

Tidlig påvisning er viktig for hudkreft. Når hudkreft er funnet i de innledende stadier, kan den bli effektivt eliminert. Ifølge skincarephysicians.com, når melanom er funnet før du trekker inn i lymfeknutene, er den femårige overlevende raten nesten 100 prosent. Gjennomføre vanlig hud selvransakelse er en metode for å fange føflekker som potensielt kan være kreftfremkallende.

Slik beskytter du deg

Det er mange måter å minimere risikoen for hudkreft, ifølge American Academy of Dermatology. Bruk alltid solkrem med solfaktor på minst 15 når du er utenfor, og husk å bruke solkrem igjen etter to timer. Når det er mulig, bruke lange ermer klær, en lue og solbriller. Unngå solens stråler når de er den kraftigste mellom klokken 10 og 16:00, og holde seg borte fra solarium som kan føre til kreft.

Undersøkelse

The American Academy of Dermatology anbefaler å følge en A, B, C, D, E retningslinje for selvransakelse for hudkreft. A står for asymmetrisk form. Flertallet av føflekker er runde og symmetriske. Vær på utkikk etter føflekker som endrer form og blir assymetrisk. B står for grensen. Flertallet av mol ha en jevn kant. Hold et øye for føflekker som blir ujevnt og flekkete rundt kantene. C er for fargeendringer. Føflekker er vanligvis brun. Se ut hvis føflekker bli formørket eller har en ujevn farge. D står for diameter. Hvis en vekst vokser til større enn 6 m, ta kontakt med hudlege. E står for utvikling. Hvis en hud vekst form eller farge utvikler seg, også ta kontakt med hudlege.