Digidexo.com

Typer insulin behandlinger

Flere typer insulin injeksjoner brukes til å behandle diabetes for å holde blodsukkeret i sin ideelle området. Forskjellene mellom hvert insulinbehandling bestemmes av dens varighet, hvor fort den absorberer i blodstrømmen og styrken av hver injeksjon. Ifølge Mayo Clinic, mange diabetikere krever flere insulin behandlinger for å holde blodsukkeret i sin ideelle området.

Typer

Typer insulin behandlinger inkluderer hurtigvirkende injeksjoner, korttidsvirkende injeksjoner, middels virkende injeksjoner og langtidsvirkende injeksjoner. Hurtigvirkende injeksjoner øke blodsukkernivået i løpet av 30 minutter, som varer fra 2 til 5 timer. Det må injiseres flere ganger om dagen for å opprettholde disse nivåene. Korttidsvirkende injeksjoner vare litt lengre, heve blodsukkernivået innen en time og varer i opptil 8 timer.

Middels langtidsvirkende injeksjoner øke blodsukkeret tregere, men varer lenger, påvirker blodsukkernivået innen 3 til 6 timer. Den holder blodsukkernivået på samme nivå i 12 til 18 timer, men. Langtidsvirkende injeksjoner varer lengst, som varer opp til 1 dag. Det tar 1 til 10 timer for å påvirke blodsukkeret.

Metode

Insulin behandlinger er gitt ved injeksjoner, som er satt inn i fett laget av huden. Vanlige typer injeksjoner inkluderer engangs insulin penner og sprøyter med patroner, som kan brukes flere ganger. I noen tilfeller diabetikere ikke kan bruke sprøyter og må ha kontinuerlig insulin støtte. En pumpe, som mater insulin til huden gjennom en nål som er koblet til huden, brukes hvis en diabetiker ikke kan opprettholde sunne blodsukkernivået gjennom injeksjoner alene.

Time Frame

Insulin behandlinger er gitt flere ganger om dagen, avhengig av den type behandling anvendes. Den vanligste form for insulinbehandling, to doser per dag, er gitt om morgenen og kvelden. Intermediate og kortsiktige injeksjoner brukes til å øke blodsukkernivået samtidig som det gir lengre, kontinuerlig støtte hele dagen. Flere bruksområder av insulin, vanlig blant tenåringer og barn, innebærer skyting kortsiktige injeksjoner flere ganger om dagen før du spiser. Det er et egnet alternativ for de som ikke vet hvordan kroppen reagerer på lengre behandlinger eller ønsker mer kontroll. En lege vil bestemme passende frekvens for å gi insulin behandlinger, avhengig av en persons alder, nåværende helse, livsstil og kostvaner.

Geografi

Ifølge Net Doctor, der du bruker injeksjons avhenger av hvilken type behandling som brukes. For de som bruker kortsiktige injeksjoner, er injeksjoner gis gjennom magen, der det lett kan få tilgang til magen. Middels og lang sikt injeksjoner gis gjennom de øvre lår.

Fordeler

Alle insulin behandlinger normalisere blodsukkernivået, forebygge diabetes symptomer som økt tørste, tretthet, irritabilitet, tåkesyn og økt vannlating. Ifølge den kanadiske Diabetes Association, senker det også risikoen for diabetiske komplikasjoner, inkludert blindhet, hjertesykdom og erektil dysfunksjon.