Digidexo.com

Bivirkninger av Interferon behandling for melanoma

Bivirkninger av Interferon behandling for melanoma


Melanom er en hudkreft behandlet av Interferon. Det er 17,7 nye tilfeller presentert per hver 100.000 mennesker i USA. Denne artikkelen vil gi deg bivirkninger av Interferon hos kreftpasienter tar stoffet.

Melanom

Melanom er en hudkreft som også kan påvirke tarmen eller øye. Siden 1991 har frekvensen av sammentrekning for melanom har gått ned, men dette betyr ikke at alle er immune mot den. Melanom kun har en dødsrate på 2,7, men det er fortsatt en veldig farlig kreft.

Interferon

Interferon er en biologisk behandling anvendes for melanom. Interferon er et naturlig tilbakevendende stoff som finnes i kroppen som bidrar til å bekjempe angrep, forkjølelse og virus. Interferon har hatt høy suksessrate hos pasienter og hjelper dem leve lenger og bekjempe sykdommen med økt styrke. Interferon blir normalt administrert gjennom en kanyle plassert under huden.

Kroppslige reaksjoner

Interferon er ikke risikofri. Med behandling følger kvalme, hodepine, en følelse av kald følelse i kroppen, smerter i ledd og muskler og tretthet. Noen pasienter rapporterer følelsen mye bedre etter å ha tatt Interferon og klager over noe smerter, tretthet eller feber og mottakelighet for sykdommer og forkjølelser.

Psykiatriske reaksjoner

Det er også mentale endringer med administrasjon av interferon i noen tilfeller, for eksempel tanker om selvmord, depresjon, avhengighet og tilbakefall, samt selvmord. Endringer i hjernens kjemi er farlig, men ekstreme tilfeller av reaksjoner synes å være ganske sjelden.

Kardiovaskulære effekter

Det er også effekter på hjertet fra interferon behandlinger som inkluderer hjerteinfarkt, kardiomyopati og nedtrykking av venstre ventrikulære systoliske funksjon. Det er ikke så mange bivirkninger til hjertet, så er det til andre deler av kroppen, men de reaksjoner som inntreffer er ganske alvorlige og livstruende. Vær oppmerksom på eventuelle endringer i hjerterytmen eller smerte mens du tar Interferon.

Skin Effekter

Skin effekter inkluderer forverret tilfeller av psoriasis og generalisert urticaria når interferon tas. Huden effektene er skjerpende og usunn, men milde effekter er bedre enn en død indusert av en hudkreft og i stor grad oppveie eventuelle bekymringer man måtte ha om utseendet på ens hud.

Lukking

Hvis du er for tiden på interferon og er plaget av noen av symptomene nevnt ovenfor, må du kontakte legen din slik at han eller hun kan gjøre riktige justeringer til dosering, utforske andre alternativer eller gi råd om hvordan man skal håndtere sykdommen.