Digidexo.com

Behandling for Pustular Psoriasis

Ubehaget ved psoriasis er en realitet for mange mennesker, men ikke mer enn de med tilstanden pustuløs psoriasis. Heldigvis er denne tilstanden en av de sjeldneste formene for psoriasis, og det finnes ulike behandlingstilbud tilgjengelig til helsevesenet og pasient.

Grunnleggende

Pustular psoriasis ses oftest hos voksne, med gjennomsnittlig alder på de med tilstanden å være 50 år gammel. Tilstanden er preget av tilstedeværelsen av hvite pustler (hevet, fylt utbrudd på huden), omgitt av rødlig hud områder.

Behandling

Tre grunnleggende typer behandling er tilgjengelig for pustuløs psoriasis: systemisk behandling, foto terapi og lokal terapi.
Systemisk eller hele kroppen terapi vil blant annet avhenge av hvilken type pustuløs psoriasis du har: noen typer er generalisert i naturen, mens andre typer er lokalisert i områder som håndflatene og fotsålene.
For pustuløse form, orale behandling med retinoider acitretin (for eksempel) kan anvendes, alene eller i kombinasjon med et annet oralt middel, psoralen, et medikament som tillater huden å være mer følsomt for ultrafiolett-A (UVA). Denne behandling er kjent som PUVA.
På grunn av faren for dehydrering fra drenering pustler og for å unngå for mye belastning på hjertet, er pasienter med generalisert pustuløs psoriasis ofte innlagt på sykehuset.
Andre typer pustuløs psoriasis som er mildere eller av en kronisk art kan først bli behandlet med bilder og / eller lokal terapi. Hvis disse behandlingene er mislykket, eller hvis tilstanden er ødeleggende fysisk, sosialt eller psykisk, kan systemisk behandling brukes.
Photo terapi beskrevet ovenfor (PUVA) kan være behandling av valget når topikal behandling har sviktet, eller når det er for mange lapper av pustuløs psoriasis å telle. Ultrafiolett-B (UVB) blir også brukt for å behandle psoriasis pustulær og kan anvendes i kombinasjon med topisk behandling (er).
Aktuelle agenter er de som er brukt direkte på huden. Behandlingen er vanligvis begynt med lokal terapi, så avhengig av suksessen til denne behandlingen, systemisk og / eller fototerapi kan igangsettes. Noen ganger to eller flere grunnleggende topiske medikamenter kan bli kombinert for å arbeide mest effektivt for den individuelle tilstand. Det er ikke uvanlig for den grunnleggende batteri av aktuelle medikamenter som skal brukes på en roterende basis for å unngå bivirkningene av de forskjellige medisiner.

Medisiner

Systemiske medisiner inkluderer Psoralen, Ciklosporin, methotrexate, Alefacept og Etanercept.
De viktigste medisiner som brukes til lokalbehandling av pustuløs psoriasis er steinkulltjære, vitamin D i en salve, krem ​​eller løsning, tree bark ekstrakt, kortikosteroider og aktuelle retinoider.

Alternativer

Andre behandlinger som brukes av noen psoriasis lider inkluderer jakt til alternativ medisin som for eksempel endringer i diett diett, bruk av kosttilskudd og reduksjon av stress. Selv om ingen av disse alternative metodene har blitt testet i kliniske studier, kan det være lurt å diskutere interesser du har i dette området med din helse-omsorg leverandøren.

Betraktninger

Oral kortikosteroidbehandling, en systemisk behandling, kan bringe noen lindring av symptomer, men når medisinen er fullført, pustuløs psoriasis ofte returnerer.
Kvinner som har psoriasis og vurderer å bli gravid bør vite at de fleste leger fraråder behandling andre som aktuell og bilde terapi under unnfangelse, graviditet og amming.
Eldre personer med et utbrudd av pustuløs psoriasis bør oppsøke lege umiddelbart da disse utbruddene kan være livstruende i den eldre befolkningen.