Digidexo.com

Tegn og symptomer på en strangulated hiatal brokk

En hiatal brokk oppstår når en del av stomache stikker gjennom et hull i bukveggen. Enhver brokk kan være alvorlige, men en strangulated brokk kan fort bli en krise, fordi den utstikkende delen er vridd og farlig plassert. Strangulated hiatal brokk er vanligvis ledsaget av mye smerte, ubehag og komplikasjoner.

Smerte

Brokk er smertefullt, men strangulated hiatal brokk er uutholdelig. Brystsmerter er ofte forbundet med en strangulated hiatal brokk fordi magen har stakk gjennom et hull i muskelen veggen og blodtilførselen til denne utstående vevet har blitt kuttet av, forårsaker hevelse og spente nerver, som kan registrere selv de minste berøring så smertefullt .

Acid Reflux

Hiatal brokk generelt kan forårsake acid å sikkerhetskopiere i spiserøret. Med strangulated hiatal brokk, kan den sure oppstøt være mer alvorlig og har dårligere komplikasjoner, for eksempel aspirasjon av magesyre.

Svelgeproblemer

Strangulated hiatal brokk hindre mat fra ordentlig inn i magen og kan forlate en smertefull "bakkes opp" følelse i spiserøret. Svelgeproblemer, også kalt dysfagi, kan føre til stress på kroppen som pasienter prøver å spise mindre, eller begrense deres kosthold. Brokk kan også føre til en fullstendig blokkering av spiserør og selv væsker kan ikke gå inn i magen.

Misfarging

Arealet av brokk kan være rød og hoven i de tidlige stadiene, men kan raskt utvikle seg til usunn utseende farger, for eksempel en ashy grå, blå eller svart. Dette kan være et tegn på koldbrann, også kjent som nekrotisk vev, og indikerer at den fanget (strangulated) vev har gått for lenge uten blod og har dødd. Dette er en livstruende utvikling som må behandles med kirurgi umiddelbart.

Behandling

Selv om det ikke fullt så farlig som de mer typiske brokk, i hvilken del av tarmen stikker gjennom bukveggen, hiatal brokk må overvåkes. De aller fleste av strangulated brokk er behandlet med kirurgi for å reparere hullet og fjerne eventuelle infiserte eller dødt vev. I hiatal tilfeller der kvelning ble fanget tidlig og magen har blitt skjøvet tilbake gjennom brokk, kan en støtte plagg bæres mens pasient tidsplaner kirurgi til en senere dato. I alle tilfeller, pre- og post-kirurgi, pasienten rådes til å avstå fra anstrengende aktivitet og hvile ofte, slik som å ikke føre en annen kvelning eller å rive såret.