Digidexo.com

Terapi Aktiviteter for hjerneskade Pasienter

For tiden er det minst 5,3 millioner amerikanere lever med en funksjonshemming på grunn av en hjerneskade. De estimerte levetidskostnader i hjerneskade (inkludert direkte medisinske kostnader og indirekte kostnader som for eksempel tapt produktivitet) utgjorde $ 60 milliard i 2000. Hver 23 sekunder en traumatisk hjerneskade oppstår, og i neste år, vil i gjennomsnitt 1,4 millioner amerikanere opprettholde en traumatisk hjerneskade.

Fysioterapi

Etter en hjerneskade, er det viktig å opprettholde kroppens hele spekteret av bevegelse. Holde leddene fleksible forebygger stramme og forkortede sener. En fysioterapeut design et individuelt tilpasset program for å bedre balanse, koordinasjon, tale og hukommelse.

Sittende og stående balanse er ofte påvirket med en hjerneskade. Starter med pasienten på en sykehusseng, fysioterapeuter hjelpe med hode og kropp kontroll sammen med vektbærende gjennom bena.

Gymnastikkballer er en favoritt i fysioterapi. Sittende på ballen bruker forskjellige muskler for å opprettholde balansen. Baller varierer i størrelse, og noen er beregnet for to personer. Vekter kan legges for mer intensitet.

En gangart trener er en heis med en sele, montert på sykehusets tak. Selen støtter pasienten som han går på tredemølle for å ta bort frykten for å falle.

Speech Therapy

Talevansker varierer avhengig av plasseringen av skaden og mengden av hjerneskade vedvarende. Musklene i lepper og tunge kan svekke, og pasienten kan ikke snakke tydelig eller høyt nok til å bli forstått. Svelging og tygging også kan være begrenset.

For å styrke musklene i munnen, bruker tale patolog ulike muntlige motoriske øvelser i lepper, tunge og kjeve. Spise bevissthet er forsterket ved å fokusere på ulike teksturer og temperaturer på mat.

Starter med enkle ja eller nei-spørsmål, talen patologen oppfordrer pasienten til å uttrykke sine følelser. Hvis pasienten ikke er i stand til å snakke, kan dette oppnås gjennom blinker eller nikk av hodet. Tale terapi økter minst to ganger i uken forsterke hva pasientene har lært og kan trenge å fortsette i mange måneder.

Minne

Med en hjerneskade, er korttidshukommelsen en mer betydelig problem enn langtidshukommelsen. En pasient kan huske en hendelse som skjedde for noen år siden, men husker ikke hva som brakte ham til dagligvarebutikk.

Minne hjelpemidler som for eksempel kalendere og planleggere kan hjelpe pasientene å huske daglige oppgaver. En lomme-størrelse Kalenderen kan bæres i en lomme når du er borte fra hjemmet, mens en daglig planlegger eller en stor kalender fremtredende plassert, kan brukes hjemme

Konsentrere seg om én ting om gangen og bryte oppgaver ned. Ikke vær redd for å be om hjelp. Har et familiemedlem ta notater på legebesøk, og betale regninger automatisk gjennom banken.

Hukommelsesproblemer er verre når du er sliten eller syk, så å spise et sunt kosthold, får nok hvile, og tar noen foreskrevet medisiner er viktig.