Digidexo.com

Kosthold planlegging Principles

Kosthold planlegging Principles


Mange av oss lage et mål av å spise sunt, men noen ganger å vite akkurat hvordan du gjør det er utfordrende. Akkurat hvor mye av hver bestemt mat trenger du i kostholdet ditt for å være sunn? Er det noen matvarer du bør helt eliminere? Svarene på disse vanlige spørsmål finnes i prinsippene for å spise sunt.

Fokus på mat grupper

The Department of Health and Human Services anbefaler planlegger en diett som inneholder mat fra hver matvaregruppe. The Department of Agriculture erkjenner nå seks matvaregrupper, inkludert korn, frukt, grønnsaker, melkeprodukter, proteiner (kjøtt og bønner) og oljer. Et balansert, sunt kosthold inneholder matvarer i hver av disse gruppene.

Men kroppen trenger ikke like mye fra hver gruppe til å fungere på sitt fulle potensial. Et sunt kosthold vil fokusere sterkere på korn, spesielt hele korn, frukt og grønnsaker, mens omfatter små porsjoner med magre meieriprodukter og magre proteiner til hvert måltid. Den offisielle Department of Agriculture serverer anbefaling er et daglig inntak av 6 oz. av korn, 2 1/2 kopper av grønnsaker, 2 kopper av frukt, 3 kopper magre meieriprodukter og 5 1/2 oz. av magre proteiner. Oljer bør brukes med måte i kostholdet, og en sunn diett fokuserer primært på nonsaturated fett.

Hold det Variert

Selv når spise ute av de seks store matvaregrupper, holde kostholdet variert. For eksempel, når du spiser frukt og grønnsaker, anbefaler Harvard School of Public Health spise en rekke farger. Fokusere på å spise minst fem farger på frukt og grønnsaker porsjoner hver dag.

Det samme prinsippet om kosthold planlegging gjelder for proteiner, som kjøtt og bønner. Mens du må fokusere på magert kjøtt, varierer kostholdet ditt. Inkluderer fisk, fjærkre og magert svinekjøtt og oksekjøtt, sammen med en rekke bønner. Dette vil ikke bare hjelpe deg å feste med sunt kosthold ved å gjøre det interessant, men det vil også holde riktig mengde vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer i kostholdet ditt.

Limit Sodium

The American Heart Association anbefaler mindre enn 2300 mg natrium daglig, og de med høyt blodtrykk eller som har høyere risiko for hjertesykdom bør spise mindre enn 1500 mg per dag. Natrium er funnet i salt og mest behandlet eller hermetisert mat. De som er interessert i å spise riktig trenger å lære å lese mat etiketter, og bemerker natrium beløp. Bruk urter i stedet for salt til smaken mat du lager mat til å kutte natrium i kostholdet ditt. Ferske frukter og grønnsaker og mange hele korn er gode mat å spise når du ser natrium beløp.