Digidexo.com

Slik Care for Hospice Resident

Hospice er et utfordrende felt av helsevesenet der å jobbe. Ikke bare er du pålagt å være i forbindelse med behovene til pasienten din, men du må være støttende beboerens familie i løpet av denne følelsesmessig-prøver tid. Det er vanskelig å holde personlige følelser i sjakk når du arbeider med et hospice bosatt for første gang. Snart nok, vil du lære å ha en dyp forbindelse med hospice beboere. Dette er den type tilkobling du bare vil ha når du arbeider med pasienter i de siste stadier av livet.

Bruksanvisning

Slik Care for Hospice Resident

Bekrefte dine følelser. Arbeide med et hospice bosatt er mentalt og fysisk utmattende. Snakk med din leder eller styremedlem hvis du ikke kan eller usikker på hvordan du skal takle dine følelser. Alle som arbeider i hospice startet i en følelsesmessig steinete sted og er generelt mer enn villige til å hjelpe deg å arbeide gjennom dine følelser. Dette er viktig fordi du ikke kan virkelig ta vare på hospice bosatt inntil du ta vare på deg selv.

Tal til din hospice bosatt som om din bosatt kan høre deg, selv om bosatt er i koma. Hørsel er den siste fornuftig å forlate kroppen, så alltid anta at din bosatt kan høre deg. Snakk med din bosatt om lette emner, for eksempel været eller aktiviteter som finner sted i boligen.

Svar på beboerens spørsmål ærlig, selv de om døden. Svar bare med fakta. Ikke skyte inn dine egne personlige meninger eller religiøse tro, selv om bosatt sier at det er OK. Som helsepersonell, er det av største betydning for å holde dine personlige meninger og religiøse tro privat. Det er akseptabelt å svare på beboerens spørsmål med et spørsmål for din bosatt å tenke på.

Lytt til beboerens bekymringer. Fastsette hva bekymringer du kan og erkjenne hva bekymringer du ikke kan. Erkjenne hva din bosatt har å si, selv om din bosatt spør et spørsmål som du ikke vet svaret. Det er OK å si at du ikke vet svaret på beboerens spørsmål.

Legge til rette for en sosialarbeider eller kapellan å stoppe ved beboerens rom. Beboeren og beboerens familie skal håndtere en flom av følelser. De kan ikke be om hjelp grunn til å være usikker på hvor du skal slå, eller hvordan du skal spørre.