Digidexo.com

Testosteron behandling for prostatakreft

Selv om en av de mest vanlige cancer, prostatacancer er også en av de mest vellykket behandlet. Testosteron stimulerer veksten av prostatakjertelen gjennom hele voksenlivet. Dessverre, hormonet stimulerer både hudkreft og friske celler, og gir drivstoff kreften trenger for å vokse. Hormonbehandling forsøker å skjære av at drivstofftilførselen til kreftceller og krympe svulsten.

Prostate Cancer

Kreft i prostata, som er en liten kjertel i bunnen av pungen, er ofte detekteres mens den fremdeles er i de tidlige stadier før den har spredt eller metastasized, til andre organer. Det er en saktevoksende svulst, og nesten alle menn som er diagnostisert og behandlet forbli kreft-fri etter fem år.

Rolle hormoner

Prostatakreft er en hormonavhengig kreft. Den mannlige hormonet (eller androgen) testosteron stimulerer utviklingen av sekundære mannlige kjønnskarakteristika, slik som kroppshår, muskelutvikling og prostata vekst, i puberteten. Etter puberteten, androgener fortsette å stimulere prostata celler i den voksne mannlige. Androgener stimulere alle prostataceller og er ikke i stand til å skille mellom friske og kreftceller, og dermed mannlige hormoner tjene som drivstoff for å stimulere prostata tumorvekst.

Hormonbehandling

Prostatakreft er ofte behandles med hormonbehandling, men den betegnelsen er misvisende. Når den brukes som behandling for prostatakreft, refererer hormonbehandling for å blokkere androgen produksjon å sulte svulsten, ikke supplere testosteron produksjonen. Androgen ablasjon behandling, som er den fulle navn for denne behandling slutter testiklene fra fremstilling av testosteron i et forsøk på å forsinke eller stanse tumorvekst. Androgen ablasjon terapi er vanligvis administreres i seks måneder, etterfulgt av en seks måneders hvileperiode for å forsinke svulsten fra å utvikle resistens. Androgen ablasjon terapi i seg selv eliminerer ikke svulsten, men hindrer den fra forverring og øker effekten av andre behandlinger.

Typer hormonterapi

Testosteronproduksjonen er blokkert av en av fire metoder. Orkidektomi (kirurgisk fjerning av testiklene) eller kjemisk kastrering gjennom bruk av luteiniserende hormon-frigjørende hormon (LHRH) agonister eller LHRH-antagonister redusere testosteronproduksjon med opptil 95 prosent. Anti-androgener blokk testosteron reseptorer, hindre sirkulerende hormoner fra samspill med prostata celler. En kombinasjon av anti-androgener og kastrering reduserer mengden av sirkulerende hormoner, samtidig som blokkerer virkningen av testosteron gjenstår uansett. Østrogen, eller kvinnelig hormon, reduserer testosteronproduksjonen ved forvirrende hypothalamus å avbryte kaskade som normalt utløser testosteron produksjonen. Østrogen er sjelden brukt på grunn av alvorlige kardiovaskulære effekter.

Hormon Ildfast prostatakreft

Selv om de fleste menn opplever en merkbar reduksjon i tumorstørrelse etter androgen-ablasjon terapi, all prostatakreft hvert utvikle resistens mot de drastisk redusert hormonnivå. Noen svulster utvikle resistens i løpet av måneder av androgen-ablasjon terapi mens i andre, kan motstanden ta år å utvikle. Behandlingsalternativer er begrenset for svulster som blir resistent eller hormon ildfast. Terapi for hormon ildfast prostatakreft kan innebære en andre løpet av androgen-ablasjon terapi, som generelt er ineffektive, eller strålebehandling og kjemoterapi.