Digidexo.com

Lav Kolesterol Diet som også hjelper deg å miste vekt

En lav kolesterol diett som også hjelper deg ned i vekt er kjent som et hjerte sunt kosthold, som er fastsatt av American Heart Association. Et hjerte sunt kosthold er lav i fett og tomme kalorier som samtidig er næringsrikt. Dietten fremmer en sunn livsstil som inkluderer å opprettholde en riktig vekt. Siden en lav kolesterol diett er naturlig lav i kalorier, kan miste vekt oppnås ved å være flittig om din matforbruk.

Hva du spiser Do?

Spis et utvalg av frukt og grønnsaker. Ifølge American Heart Association og USDA, frukt og grønnsaker er lavt i kalorier. I tillegg til å være lav i kalorier og kolesterol-fri, frukt og grønnsaker er høy i antioksidanter og fiber.

Velg løselig fiber mat. Løselig fiber inneholder ingen kolesterol og bidrar til å fjerne plakk fra arterieveggene, ifølge American Heart Association. Det anbefales at du spiser 20 til 30 milligram fiber daglig, ifølge USDA. Velger hele korn enn mat laget med raffinert mel vil høste hjertet sunt resultater og spare deg kalorier. Spise en bolle med havregryn eller fullkorn frokostblanding til frokost med lettmelk i stedet for kaker eller sukker-belagt frokostblanding. Velg fullkorn pasta, brød og knekkebrød fremfor andre raffinerte versjoner.

Spis sunne oljer. I stedet for å spise eller bruke smør, begynne å nyte olivenolje. Enumettet og flerumettet fett kan senke kolesterolnivået, ifølge Mayo Clinic. Overvåke forbruket, men siden de er fett.

Spis lite fett protein. I stedet for rødt kjøtt, spiser bønner eller fjærkre uten hud. Lag en vegetarisk svart bønne chili og erstatning tempeh for hamburger.

Velge lav fett meieri. Lav fett meieri er 1% eller nonfat, sier USDA. Erstatte smør med Omega-3 beriket margarin. Bruk olivenolje i stedet for smør.

Unngå eller begrense mettet fett. Mettet fett er animalsk-basert og kan øke kolesterolnivået ditt, sier Mayo Clinic. Eksempler på mettet fett inkluderer hele fete meieriprodukter og rødt kjøtt. Slutte å spise frityrstekt mat, bearbeidet mat og rask mat som er kjent for å inneholde skadelig fett.

Spise Omega-3 fettsyrer. Omega-3 fettsyrer er kjent for sine kolesterolsenkende evner, sier Mayo Clinic. Det anbefales at du spiser fisk minst to ganger i uken. Nyte et utvalg av laks, sild, sardiner, tunfisk Albacore, sjø ørret og makrell, som er høy i Omega-3. En servering størrelse er på størrelse med et spillkort dekk, eller tre gram kokt.

Overvåke matinntak

Bruk porsjonskontroll. Porsjonskontroll hjelper deg med å overvåke din calorie og næringsforbruk, sier USDA. Det hjelper å planlegge dine daglige måltider. Du må begynne å telle kalorier for å gå ned i vekt. Ifølge gicare.com og USDA, en lav kolesterol diett som også hjelper deg å miste vekt består av 1200 daglige kalorier for kvinner og 1500 for menn. Hold en food journal for å registrere kaloriinntaket.

Bruke mat etiketter

Vit hva du spiser. Reading mat etiketter vil gi deg kunnskap om kolesterol, fett og natrium innhold, sier American Heart Association. Unngå høye mengder av noen usunne elementer. Den første ingrediens oppført vil være hva som er mest utbredt i produktet.