Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Acoustic neuroma

Hvordan diagnostisere Acoustic neuroma


En akustisk neurom er en godartet svulst som oppstår fra kappen av Schwannske celler som omgir cochlea eller vestibulære nerver i det indre øregang. Det er saktevoksende, men til slutt kan oppta mye av området bak tinningbenet og begynner å presse på hjernen, men vil ikke invadere det. Akustikusnevrinom ser ikke ut til å være en arvelig egenskap. Følgende trinn viser hvordan diagnostisere en akustisk neuroma.

Bruksanvisning

Utfør en magnetisk resonans-skanning (MRI). Dette er den definitive diagnostisk test for en akustisk neuroma, men er kontraindisert hos pasienter med ferromagnetiske implantater. Sørg for at MR bruker gadolinium kontrast så små svulster vil ikke bli savnet. En god scan kan vise en tumor 1 til 2 mm i diameter.

Kjør en cisternography med air-kontrast hvis en MR er kontraindisert og mistanken for en akustisk svulst er høy. Denne testen er svært følsom og kan påvise relativt små svulster i indre øregangen.

Gjennomgå computertomografi (CT) skanning med intravenøs kontrastforsterkning for å utelukke akustiske svulster større enn 1,5 cm.

Bruk fast-spin ekko teknikker som en rask og billigere alternativ. Denne teknologien krever ikke gadolinium ekstrautstyr, men er svært målrettet og kan gå glipp av andre viktige årsaker til hørselstap.

Bestem vevstype av den akustiske tumor for å skille den fra en meningeom. Antoni En vev har forlenget spindel celler tett pakket sammen og Antoni B vevet har en løs svampete tekstur.