Digidexo.com

Bihulebetennelse & temperomandibular leddsmerter

Bihulebetennelse & temperomandibular leddsmerter


Kjeveledd (TMJ) er kritisk for å spise, snakke og tygge. Når det er for mye eller stresset, kan symptomer som smerte vises. Disse kan forveksles med bihuleproblemer. Også bihulebetennelse forverre TMJ problemer.

Kjeveledd

Kjeveledd (TMJ) forbinder kjeven til skallen og er plassert foran hvert øre. For å beskytte benene fra å gni mot hverandre, er det et lag av brusk.

Bihuler

Du har fire sett av bihuler for totalt åtte. Den frontale som er på hver side av pannen. Overkjevens bihulene er på baksiden av kinnbena. I mellom øynene dine, har du ethmoid bihulene. Til slutt, bak øynene, dypt inne i skallen, er de sphenoid bihulene. Du kan få en bihulebetennelse i noen av disse.

TMJ Pain

Kjeveledd (TMJ) smerte kan være et resultat av kjeveskader eller skade, overdreven tygging, stress, feiljustert tenner, hormon ubalanse, tann sliping og mer. Smerten kan føles som en kjedelig verke eller en skarp følelse som forsterkes ved å svelge eller tygge. Du kan høre en popping eller sprukket lyd med kjevebevegelse.

Bihulebetennelse

Bihulebetennelse mener bihulebetennelse. Du kan ha en akutt eller kronisk infeksjon forårsaket av et virus eller bakterier. Akutte infeksjoner er borte innen fire uker mens kroniske de vare lenger, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Symptomer er hodepine, dryppende nese, slim, hoste, ansiktssmerter, feber, stinkende ånde, tretthet og mer.

Bihulebetennelse og TMJ Pain

Bihulebetennelse kan legge press på ørene eller ansiktsknokler mimicking TMJ symptomer, ifølge Dr. Janet Rogers og Julie Freeman, MSPT. Begge tilstander kan forårsake hodepine, øreverk og tretthet. Bihulene ligger nær kjeveleddet gjør en diagnose av den ene eller andre vanskelig. Endelig kan TMJ bli brakt videre av en infeksjon som bihulebetennelse.