Digidexo.com

Ufrivillig barnløshet for Stage IV prostatakreft

Prostatakreft refererer til kreft som oppstår i den mannlige prostata. De fleste prostata kreft er hormon mottakelige, noe som betyr at kreft avhenger mannlige hormoner for å vokse. Som et resultat, kan hormonbehandling være anvendbare ved behandling av trinn IV kreft. Dette refererer til prostatakreft som har metastasert (spredning) til andre deler av kroppen.

Når er Hormone Therapy brukt?

Hormonbehandling er ikke en kur for Stage IV kreft, fordi det ikke finnes noen kur for Stage IV kreft. Når den har metastasert den ikke kan fjernes. I stedet er hormonbehandling brukes til å bremse veksten. Dette kan bidra til å forlenge liv og / eller stoppe eller minske symptomene assosiert med metastatisk prostata kreft. Hormonterapi er brukt i de fleste pasientene i trinn IV, sammen med andre behandlinger, inkludert stråling og kirurgi.

Typer hormonterapi

Den mest effektive metode for hormonterapi er å kirurgisk fjerne testiklene. Denne prosedyren, kalt orkidektomi, er effektiv fordi 90 prosent av mannlige hormoner (androgener inkludert testosteron) er laget i testiklene. Selv om dette er en poliklinisk prosedyre, er det noen bivirkninger som hetetokter, ømme bryster eller bryst vekst, osteoporose og depresjon. Luteiniserende hormon-frigjørende hormon (LHRH) er en form for medikamentell behandling som undertrykker testosteronproduksjonen i kroppen. Pasienter som valgte LHRH har å gå til legen ofte for injeksjoner. Et tredje alternativ, anti-androgen stoffer som flutamid, bikalutamid og nilutamid tas i pilleform og blokkere kroppens evne til å bruke androgener.

Er hormonterapi alltid brukt?

Noen prostatakreft ikke svare på hormonbehandling. Andre reagere i utgangspunktet, men behandlingen mister sin effektivitet over tid. Stage IV prostatakreft som ikke responderer på hormonbehandling kalles hormon-refraktær prostatakreft (prostatakreft). Dette skjemaet er vanskeligere å behandle. Biotherapy narkotika - som oppmuntrer kroppens naturlige immunforsvar til å bekjempe kreften - er som regel det beste alternativet, sammen med spesifikke behandlinger utviklet for å håndtere de områdene av metastaser. For eksempel bisophosphates er en form for bioterapi gitt til menn med prostatakreft som har spredning i bein for å forhindre bentap og fragmentering.