Digidexo.com

Om Iron Infusion Behandling for Restless Leg Syndrome

Uutholdelige smerter, kombinert med søvnløse netter, er en altfor velkjent tema for lider av rastløse ben syndrom (RLS), en søvn relatert nevrologisk lidelse som rammer anslagsvis 10-15% av amerikanerne. Hittil har behandlinger avhengig av dopaminagonister og beroligende midler, med sikte på å lindre smerte og gjenopprette avslappet søvn. Men denne metoden er satt til å endre seg de siste forskningsresultater har vist en direkte sammenheng mellom jernmangel og RLS, åpner muligheten for å behandle den underliggende årsaken til dette ofte misforstått lidelse.

Hva er RLS?

Restless Legs Syndrome (RLS) er en lidelse som påvirker bevegelse og søvn. Lider med tilstanden opplever ubehagelige følelser i beina og en overveldende trang til å flytte dem.
Symptomer er ofte utløst av perioder med inaktivitet og bedre når personen beveger seg, noe som gjør det langt mer sannsynlig å skje om natten og dermed forstyrre søvnen.

Tilstanden rammer kvinner oftere enn menn, og generelt øker i alvorlighetsgrad med alderen.

Finne årsaken

Behandling av RLS avhenger i stor grad av årsaken. Det er visse forhold som kan utløse utbruddet, som for eksempel graviditet. For andre kan det være arvelig.

Og enkelte medisiner kan også forverre symptomene på RLS eksempel trisykliske antidepressiva, difenhydramin, koffein, nikotin og alkohol. Selv om å avslutte bruken av disse stoffene kan ofte lindre symptomer, kan 10-15% av pasientene ikke får en effektiv lindring av diett modifisering eller tilgjengelige behandlingstilbud.

Felles link

De som led av RLS uten underliggende sykdom eller graviditet er vanligvis behandles med medisiner utviklet for å lindre ubehag og søvnforstyrrelser. Men forskning de siste årene tyder på det kan være en felles kobling mellom mange lider i form av anemi. De fleste pasienter med RLS har lave blodjernnivåer og / eller en manglende evne til å absorbere jern i kroppen.

Imidlertid bør det bemerkes at normale blodjernnivåer ikke bør brukes til å trekke jernmangel som den underliggende årsaken til RLS. James Connor, PhD, professor og nestleder av nevrokirurgi ved Penn State University gjennomførte en post mortem studie på RLS lider ved hjelp av magnetisk resonans imaging (MRI) for å undersøke deres hjernevev. Hans team fant at jernnivået var lavt i et bestemt område av hjernen som gjør at transport jern inn og ut av cellene. Dette førte dem til å tro det kan være en genetisk feil som er involvert i RLS.

Iron infusjoner

RLS terapi fokus har nå skiftet fra symptomlindring å behandle den underliggende jernmangel. Men mange pasienter finner å ta jerntilskudd i tablettform eller flytende form kan forårsake andre typer ubehag og jern er ofte ikke riktig metaboliseres av kroppen som gjør det en ineffektiv valg.

En studie utført ved Johns Hopkins Center for Restless Leg Syndrome behandlet pasientene som hadde normale blodjernnivåer med 1000 mg jern levert gjennom en IV. Denne metoden omgår fordøyelseskanalen og dermed eliminerer problemet med malabsorpsjon og tarmforstyrrelser forårsaket av tabletter, noe som gjør det lettere tilgjengelig for hjernen. Mer enn 60% av de behandlede pasientene opplevde komplett remisjon av RLS symptomer som varte fra noen uker til flere måneder, noe som tyder på jern infusjon kan bli den viktigste metoden for å behandle RLS i nær fremtid.

Andre behandlinger

Inntil jern infusjonen blir en mainstream alternativ behandling, eksperter anbefaler RLS pasienter bør snakke med legen sin om å ha sitt jernnivået kontrolleres og diskutere om en jern supplement ville være et alternativ for behandling. Å spise jernrike matvarer som rødt kjøtt og grønne bladgrønnsaker kan også bidra til å forbedre symptomer. Og hvis ingen av disse gir tilstrekkelig lindring, kan medisiner som dopaminagonister, som brukes for Parkinsons sykdom, være svært effektive når de brukes ved lave doser.

Siden hver RLS lidende er annerledes, søker lege før du følger noen alternativ behandling er viktig.