Digidexo.com

Post galleblære kirurgi komplikasjoner

Galleblæren fjerning kirurgi, også kjent som en kolecystektomi, er en av de vanligste generelle kirurgiske prosedyrer utført i USA, ifølge Society of American Gastrointestinal og endoskopisk kirurger. Galleblæren fjernes er vanligvis angitt når en pasient opplever gallestein, som kan forårsake smerte, infeksjon, oppkast, kvalme og feber. Selv om risikoen for komplikasjoner etter galleblæreoperasjon er vanligvis lav, er enhver kirurgi ledsaget av risiko.

Hvordan er prosedyren utført?

Galleblæren fjernes kan utføres via den åpne kirurgiske metoden, noe som krever at man tar stor snitt i buken, eller laparoskopisk metode, som innebærer å lage små snitt og sette små instrumenter inn i kroppen. I tillegg til å fjerne galleblæren, kirurgen fjerner også eventuelle gjenværende gallestein fra gallegang. Hvis kanalen inneholder mange gallestein, kan kirurgen må bytte til en åpen prosedyre for å bedre tilgang til steinene.

Hva kan jeg forvente etter operasjonen?

Galleblæren kirurgi kan utføres på poliklinisk basis eller trenger et kort opphold på sykehuset. Det er vanlig for pasienter å oppleve smerte, så vel som kvalme og oppkast, noe som kan være på grunn av bivirkninger av anestesi. Pasienter som gjennomgår en laparoskopisk prosedyre vanligvis tilbake til arbeid innen sju dager, mens åpen kirurgi pasienter ofte tilbake i fire til seks uker.

Vanlige komplikasjoner

Noen av de vanligste komplikasjoner forbundet med operasjonen omfatter blødning og infeksjon, som kan forårsake symptomer som feber, rødhet på operasjonsstedet, uforklarlig tretthet eller abdominal hevelse. Andre komplikasjoner som kan oppstå inkludere lungebetennelse, blodpropp eller hjerteproblemer.

Ytterligere komplikasjoner

På grunn av at operasjonen krever innsetting av kirurgiske instrumenter inn i legemet, er det mulig at skade på gallegang, kan tarmen eller store blodkar oppstå. Selv om disse komplikasjonene er sjeldne, kan de kreve kirurgisk reparasjon for å forebygge risikoen for videre smitte på grunn av galle lekkasje.

Når å se din lege

Post-galleblæren kirurgi pasienter skal til lege er de begynner å oppleve følgende symptomer: feber høyere enn 100 grader C, blødninger, magesmerter eller hevelse, vedvarende kvalme, manglende evne til å holde seg mat eller drikke, pus drenering fra operasjonsstedet eller rødhet rundt snittene.