Digidexo.com

Slik unngår du at Ringorm

Slik unngår du at Ringorm


Ringorm kan smitte lysken ("jock kløe"), føttene (fotsopp) og hodebunnen. Det er lettere å hindre spredning av ringorm enn det er å behandle det. God hygiene kan bidra til å holde ringorm fra å infisere deg eller din familie.

Slik unngår du at Ringorm

•  Unngå kontakt med mennesker eller dyr som har ringorm. Tegn på infeksjon er flak av huden på pelsen, mye kløe, patchiness og håravfall.

lære barn å ikke dele kammer, hårbørster, bånd og barrettes, eller hatter.

Bruk sko i fellesområder, og slitasje thongs i offentlige dusjer og badeområder.

Sjekk ditt barns hodebunnen for rødhet eller patchiness, og vask hendene etterpå. Hvis du mistenker at hun har ringorm, la hennes lærere og hennes venners foreldre vet.

Lær barnet ditt å ikke plukke på henne hodebunnen, og å vaske hendene etter å ha håndtert kjæledyr, spesielt ukjente seg.

Hold lysken og føttene kjølig og tørt, så mye som mulig. Dryss talkum på lysken. Bruk løstsittende bomull undertøy og sokker, og endre dem ofte.

Se legen din dersom lesjoner utvikler seg.

Hint

  • Se en lege hvis store deler av hodebunnen er berørt. Ringorm over store deler av hodebunnen ikke kan behandles effektivt med over-the-counter medisiner. Uten en lege omsorg, kan du eller barnet ditt har permanent hodebunnen arrdannelse.
  • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.