Digidexo.com

Hva kan jeg ta for allergi mens gravid?

Som lider av allergi mens gravide kan være frustrerende som det kan være vanskelig å vite hva som er trygt og hva som ikke er det. Mange leger anbefaler helt avstå fra allergi medisiner i første trimester, mens barnets organer er forming. Sørg for å rådføre seg med legen din før du tar noen medisiner for allergier. Ta bare de anbefalte doser.

Antihistaminer

Visse antihistaminer kan brukes under graviditet. Disse inkluderer difenhydramin, som er mer kjent som Benadryl. Du kan også ta chlorpheniramine, som er funnet i Chlortrimetron. Legers ulike meninger om nyere medisiner som Zyrtec, Claritin og Allegra. Disse stoffene er klassifisert som kategori B narkotika, noe som indikerer at studier på drektige dyr viser ingen bivirkninger, men ingen studier på mennesker er tilgjengelig.

Decongestants

Noen decongestants regnes som trygge under svangerskapet. Pseudophedrine, også kjent som Sudafed, regnes som trygt av de fleste leger i andre og tredje trimester. Skal ikke brukes under første trimester fordi det kan føre til en større risiko for gastroschisis, en tilstand der fordøyelsesorganer kan vokse utenfor mageområdet. Dette stoffet er klassifisert som en kategori C stoff, noe som betyr at studier på drektige dyr kan vise bivirkninger, men fordelene kan oppveie risikoen.

Allergi Shots

Mest sannsynlig, hvis du tar allergivaksinering, vil legen din har du fortsetter dem. Imidlertid er det ikke anbefalt at du starter allergivaksinering under svangerskapet. Leger anbefaler vanligvis redusere dosen med omtrent halvparten av hva som er normalt gitt. En bieffekt at leger bekymre deg for er anafylaksi, som er en alvorlig allergisk reaksjon, som kan påvirke fosteret.

Naturlig rettsmidler

Noen naturlig rettsmidler er trygge å bruke under graviditet. Disse inkluderer saltvann og en luftfukter. Saline er trygt fordi det er i utgangspunktet saltvann. Plasser et par dråper i neseborene et par ganger om dagen for å lette lunger. Cool-tåke luftfuktere eller vaporizers også bidra til å lette lunger. Bruke det om natten. Vær forsiktig hvis du velger en vaporizer fordi de slipper varm luft og kan forårsake brannskader. Også, ikke satt noen oljer i din fordamper uten først å rådføre deg med legen din.

Andre rettsmidler

Hvis du ikke ønsker å ta noen form for medisiner, det er andre rettsmidler du kan prøve. Unngå allergi triggere. Hvis du er allergisk mot utendørs pollen, ikke bruke tid ute i de tidlige morgentimer når pollen teller er høyest. Også, hvis du røyker, bør du vurdere å slutte. Det vil bidra til å lette din allergi, og fosteret vil utvikle seg i et sunnere miljø. Unngå passiv røyking, som også kan forårsake allergi til å bli verre. Bruker en luftrenser for å hjelpe bli kvitt allergener i luften inne i ditt hjem.