Digidexo.com

Behandlinger for kalde sår

Behandlinger for kalde sår


Forkjølelsessår er en vanlig sykdom, men de er også irriterende og skjemmende. Når du får infisert med herpes simplex virus og har din første kalde sår, vil du sannsynligvis fortsette å få dem. Heldigvis finnes det måter å behandle symptomene og også å redusere den kalde sår varighet. Hjem rettsmidler eller medisiner fra legen din er tilgjengelige, avhengig av hvor aggressivt du ønsker å behandle den kalde sår.

Bruksanvisning

Bekreft at du faktisk har et forkjølelsessår. Typiske symptomer er ømhet og en prikkende følelse i området der den kalde sår vil bryte ut og en hoven kjertel i dette området. Fordi forkjølelsessår vanligvis gjenta seg når du har hatt en, vil du mest sannsynlig lære å gjenkjenne symptomer før sår faktisk vises.

Påfør Abreva (docosanol), en over-the-counter krem som har vist seg å redusere tiden det tar å helbrede en kald sår. Abreva bør påføres så snart som mulig for å være effektive. Påfør den fem ganger per dag frem til den kalde sår er borte.

Bruk en oral medisin som tjener samme formål ved å besøke legen din. Piller for å minske varigheten av en kald sår er kun tilgjengelig på resept.

Bruk kalde omslag for å lindre smerten av forkjølelsessår. Mens kompress ikke vil minske dens varighet, kan det hjelpe deg til å føle deg mer komfortabel.

Påfør en over-the-counter aktuell medisinering slik som benzocain, lidokain, tetrakain eller dibukain. Disse vil ikke gjøre den kalde sår leges raskere, men de kan midlertidig stoppe kløe og svie. Effekten varer vanligvis ca 20 til 30 minutter når du bruker dem.

6. Påfør vaselin eller leppepomade å holde den kalde sår fuktig og hindre sprekkdannelser. Dette kan bidra til å redusere smerte og blødning fra den kalde kjernen.

Ta en over-the-counter smertestillende som paracetamol eller ibuprofen. Disse vil gi midlertidig lindring fra bankende eller annen smerte.

Tips og advarsler

  • Hvis en kald sår ikke forårsaker for mye trøbbel, kan du bare la den være alene, og det vil gro av seg selv i løpet av få dager. Den trenger bare behandling hvis smertene er plagsomme, eller hvis du er flau av sitt utseende.