Digidexo.com

Relief Fra Nesetetthet mens du sover

Nesetetthet oppstår vanligvis når et virus, allergi eller infeksjon forårsaker nesegangene for å bli opphisset. En tett nese er vanligvis verre når du ligger nede, og kan gjøre det vanskelig å få en god natts søvn. Mens du venter på årsaken til nesetetthet til å passere, det er skritt du kan ta for å lindre natta stuffiness.

Stå oppreist

Bruk puter til å holde hodet og overkroppen forhøyet gjennom hele natten for å lindre tett nese. Oppreist posisjon vil tillate overflødig slim å drenere stedet for å gjøre lunger verre.

Øk Fuktighet

Luftfuktere er enheter som øker mengden av fuktighet i luften, og de kan bidra til å lette nesetetthet, ifølge Mayo Clinic. Plasser en bærbar luftfukter på soverommet for å bedre lunger mens du sover. Velg en kjølig tåke luftfukter over dampen variasjon for å unngå brannsår hvis du har barn i hjemmet. Følg rengjøringsanvisningene nøye som skitne luftfuktere kan føre til mer irritasjon.

Thin Slim

Vurder å bruke en saltvannsnesespray før sengetid for å hjelpe tynne slim og lindre lunger. Drikk rikelig med væske for å holde slim tynn, og unngå sigarettrøyk og andre irriterende stoffer.

Tenk Medisiner

Hvis nesetetthet er sterkt forstyrrer søvnen din, bør du vurdere å bruke en over-the-counter medisiner om natten. Decongestants og antihistaminer kan bidra til å avlaste nesetetthet, ifølge US National Library of Medicine. Dekongestanter forbedre lunger ved å krympe svellede blodkar i nesen, antihistaminer og kan redusere mengden av slim. Slimhinneavsvellende nesespray er også tilgjengelig, men de kan gjøre lunger verre hvis det brukes mer enn tre dager.

Advarsel

Følg alle pakken retninger når du bruker medisiner for å behandle nesetetthet. Kontakt legen din hvis du har tett nese for mer enn to uker, høy feber, hevelse i ansiktet, tåkesyn, økt hals smerte eller en hoste som varer lenger enn ti dager eller produserer gul-grønn eller grå slim. Dette kan være tegn på en infeksjon eller annen tilstand som krever medisinsk behandling.