Digidexo.com

Hva er forholdet mellom testosteron og sink?

Hva er forholdet mellom testosteron og sink?


Sink mangler er vanlig i dag, og likevel få mennesker er klar over deres behov for dette viktige næringsstoffet. Opp til 98 prosent av utøverne er sink mangelfull, noe som negativt påvirker både deres prestasjoner og restitusjon. Når du er sink mangelfull, din evne til å balansere dine hormoner, inkludert testosteron, er redusert, og dermed hindre deg fra å gjøre optimal fremgang i din helse og fitness innsats.

Hva er sink?

Sink er et viktig mineral som ofte finnes i matvarer som inneholder store mengder protein, som kjøtt eller nøtter og frø. Sink er involvert i mer enn 300 av kroppens ulike metabolske enzymer og er også en stor faktor i både immunforsvar og hormonfunksjon.

Hva er Testosteron?

Testosteron vanligvis referert til som mannlig hormon. Dette hormonet er knyttet til en rekke funksjoner, men den mest kjente er en økning i muskelmasse og fertilitet. Lav testosteron skaper et miljø i kroppen hvor det er vanskelig å bygge og holde muskel, og lett å få fett. I tillegg fører lavt testosteron til redusert forekomst av fruktbarhet hos menn.

Hvordan Sink Hjelper testosteronnivå

Etter å ha friske nivåer av sink hindrer overdreven funksjon av et enzym i kroppen kalles aromatase. Aromatase enzymet er ansvarlig for å snu testosteron til østrogen. Hvis dette enzymet er for aktiv, konverterer det mer testosteron enn den burde til østrogen, og dermed kaste av testosteron og østrogen balanse.

I tillegg tilstrekkelig sink nivåer tillate tilstrekkelig nivå av luteiniserende og follikkelstimulerende hormoner, som er hormoner som forteller kroppen din til å øke testosteron produksjonen.

Hvordan Test for en sinkmangel

Statistisk sett, hvis testosteron er lav så har du en sinkmangel, men det er et par andre rimelige måter å teste for å være sikker. The Red Blood Cell Sink test er en enkel test legen din kan kjøre. Det er korrekt ved å avgjøre om kroppen din har tilstrekkelige nivåer av sink at den kan bruke.

En annen enkel måte å teste på er å bruke en sinksulfat smakstest. Hvis du drikker en sinksulfatløsning og det smaker metallisk eller ubehagelig, betyr det dine sink nivåer er tilstrekkelig. Hvis du drikker det, og det smaker som vann, så du er mangelfull.

Hvordan Replenish Du sink nivåer

I tillegg til å spise sink-holdige matvarer, den beste måten rette en sinkmangel er med kosttilskudd. Det er to kosttilskudd som er flinke til å øke dine sink nivåer raskt. Sink picolinate er en meget absorberbar form for sink som ofte kommer i høye doser. I tillegg er Testosteronforhøyer god supplement som inneholder 30 mg sink, 200 prosent av den daglige verdi, sammen med vitamin B-6 og magnesium. Den beste metoden ville være å bruke begge kosttilskudd: 50mg sink picolinate en til tre ganger per dag med mat, og en porsjon ZMA rett før sengetid på tom mage. Jo mer mangelfull du er, jo mer du kan bruke; Men, vil du ønsker å redusere dosen til 100 200 prosent av det daglige anbefalte inntaket når dine nivået normaliseres.