Digidexo.com

Hva er fordøyelsesenzymer juice?

Hva er fordøyelsesenzymer juice?


Fordøyelsessafter er en av de viktige forbindelser i komplekse organismer som mennesker og dyr. Når folk å spise maten, de spiser energi som er fanget i form av forskjellige enkle molekylære strukturer, slik som karbohydrater og proteiner. Legemet kan ikke umiddelbart bruke disse forbindelsene; det har å bryte dem ned i mindre biter og absorbere dem først. Fordøyelsesenzymer juice er nøkkelen mover i denne nedbrytningsprosessen.

Definisjon

Fordøyelsesenzymer juice er egentlig en samling av mange forskjellige juice som virker på mat som de kommer inn i kroppen. Ulike organer spesialister på ulike typer av fordøyelsesenzymer juice, som er designet for å bryte ned spesifikke matrester. Noen juice er svært sure, mens andre bruker enzymer for å bryte ned maten. Målet med fordøyelsesenzymer juice er å slå komplekse mat forbindelser inn flere enkle molekyler slik at de kan sendes over hele kroppen og brukes av celler.

Typer

Det er mange vanlige typer fordøyelsesenzymer juice som mange er klar over, slik som spytt, som skilles av spyttkjertlene i munnen. Bile, som er laget av leveren, og deretter ført inn i tarmen, er en annen velkjent fordøyelsessaft. Men det er andre mindre kjente juice som proteinase og lipase, som gjør jobben sin på videregående trinn etter mat har blitt brutt ned, men før det kan tas opp i blodet.

Stivelse

Stivelse er en hvilken som helst karbohydratbaserte mat forbindelsen som lagrer energi og er vanlig i planter. En fordøyelses juice kalt amylase bryter ned stivelse i kroppen, snu den til komplekse sukker kjent som maltose, en form for mat som kroppen kan bruke mye lettere. Amylase er laget i bukspyttkjertelen, men er også til stede i saliva.

Fett

Kroppen har problemer med å absorbere fett i sin naturlige tilstand, så det bruker flere fordøyelsessafter å bryte dem ned. Den første er galle, som oppløser det fett i mindre biter som blir oppløselig i vann. Lipase er en annen fordøyelsessaft produsert av bukspyttkjertelen, som bryter ned fett til fettsyrer og glycerol.

Proteiner

Proteiner er kjeder av molekyler som brukes av kroppen til å legge til flere cellemateriale eller reparere skadede celler. For å bryte fra hverandre proteiner til brukbare biter, bruker kroppen saltsyre, som er produsert av gastriske kjertler i fordøyelsessystemet. Dette slår proteiner i små, delt proteiner som deretter føres inn på proteinase, en annen fordøyelsessaft laget av bukspyttkjertelen. Proteinase blir delt proteiner til brukbare peptider og polypeptider.