Digidexo.com

Life Cycle of Chilomastix Mesnili

Life Cycle of Chilomastix Mesnili


Chilomastix mesnili er en encellet parasitt som kommer under den generelle kategorien av ikke-patogene tarm protozoer, som det er et halvt dusin arter. Den tilhører familien Tetramitidae. Denne parasitten er oftest funnet i tarmen og regnes som ufarlig, selv for folk med nedsatt immunforsvar. Mindre enn fem prosent av folk i USA er infisert med organismen, melder teksten "Foundations of parasittologi." Chilomastix mesnili har en syv-trinns livssyklus som er avhengig av samspill med et dyr vert.

Betydning

Chilomastix mesnili setter opp butikken i tarmkanalen i seg selv, spesielt i tykktarmen. Selv om organismen er mikroskopiske og kan finnes bare gjennom en avføringsprøve test, den ikke har evnen til å gå inn i cellene i tarmveggen, og er heller ikke i stand til å spre seg til andre deler av kroppen.

Transmission

Chilomastix mesnili gjør det i den menneskelige kroppen via enkel mat eller vann forurensning eller fekal-oral rute. Dette betyr at overføring skjer fra avføringen til et infisert individ til munningen (ved inntak) av en ny vert. Selv en liten mengde avføring, sier, det som er igjen mikroskopisk på hånden etter et besøk på toalettet, kan bli overført til en annen person og forårsake infeksjon.

Tidlig Life Cycle

Chilomastix er oftest funnet i miljøet plassert innenfor en cyste, som er opprettet i tarm vert. I form av en cyste, den chilomastix oppnå beskyttelse mot miljøet og er derfor mer vellykket på å finne inngangen til en annen vert. Individuelle trophozoites (voksen chilomastix), så vel som cyster, kan finnes i avføring. Cyster er inntatt gjennom forurenset mat eller vann, eller fekal-oralt.

Late Life Cycle

Trophozoites er frigitt til ytre miljø fra ut av tykktarmen, og noen ganger mindre tarmen, av den infiserte verten. Chilomastix, en commensal organisme, antas å hverken skade eller nytte verten miljø der den ligger, og får næring. Denne vedvarende protozo er funnet over hele verden.

The Seven Stages

Fra kolon hos mennesker, er trophozoite deponert til miljøet. En cyste skjemaer i tarmen. Cyste eller trophozoite kombinerer med fekal stream. Hele cyste når vann eller jord. Cyste er konsumert via forurenset vann eller mat. Trophozoites frigjøres fra ut av cysten inn i tarm-miljø. Chilomastix deretter multiplisere gjennom atom divisjon.