Digidexo.com

Gode ​​kilder til Plant Protein

Gode ​​kilder til Plant Protein


Mange planter er høy i aminosyrer (ufullstendige proteiner), men noen planter er rike på komplette proteinkilder som for eksempel spirulina, bønner og andre hav grønnsaker. Planter som er rike på protein er også høy i andre vitaminer og mineraler slik som vitamin A og kalsium. Spis disse mat rå eller lett dampet slik at du dra nytte av alle næringsstoffene fordi matlaging kan drepe vitaminer og enzymer.

Spirulina

Spirulina er en blå-grønn sjø alger som er høy i protein, mineraler og vitaminer som vitamin A og C. Denne maten er hav grønnsak som du kan kjøpe hel eller i pille-eller pulverform. Legg en skje med spirulina til en jordbær smoothie å få din daglige servering av protein.

Belgfrukter

Belgfrukter faller inn i kategorien eller tørkede bønner, erter, rosenkål og alfalfa bare for å nevne noen. Disse plantene er høy i protein, kalsium og en lang liste av mineraler. Spis bønner rå eller lett kokt. Du kan fortsatt få litt næring hvis maten er tilberedt, men kroppen din vil dra mest hvis maten er spist rå.

Kale

Kale er en mørk leafy grønne grønnsaker som er høy i protein, vitamin K, kalsium, magnesium og andre næringsstoffer. Kale har en bitter smak, så kan det være lurt å kombinere dette anlegget med andre matvarer for å maskere smaken. Plasser 1/2 kopp vann, 1 kopp grønnkål, 1 kopp jordbær og to bananer i en blender. Blend på høyt for å lage en grønn grønnkål smoothie. Gre frukt med grønnkål masker smaken slik at du gjerne kan spise dette anlegget uten klager.

Quinoa

Quinoa er et proteinrikt korn som også er lastet med mineraler og andre næringsstoffer. Spis denne maten rå eller kokt. Quinoa har en kremet tekstur når kokt. Denne maten er også rik på fiber som er viktig for sunn fordøyelse og regelmessig avføring.