Digidexo.com

Prognose for akillessene Repair

Hvis akillessene, den sterke muskler som forbinder hælen til leggen, er overbelastet, kan det rive eller briste helt eller delvis, noe som resulterer i en skarp smerte som gjør det nesten umulig å gå skikkelig.

Ikke-kirurgiske behandlinger

I ikke-kirurgisk behandling for Achilles ryker, pasienter bære en støpt eller går boot og bruke muskel styrke teknikker, elektrisk stimulering og is pakking. Ifølge American Journal of Sports Medicine, disse er effektive i ca 84 prosent av pasientene.

Kirurgiske behandlinger

Kirurgi for en akillessene ruptur krever et snitt på baksiden av leggen eller ankelen å sy revet sene sammen. Suksessraten for kirurgi er mellom 93 og 97 prosent. De fleste idrettsutøvere gå tilbake til full trening tidsplaner innen seks måneder etter operasjonen.

Komplikasjoner fra No Surgery

Pasienter som ikke har gjennomgått kirurgi for akillessene reparasjon må vurdere kirurgi hvis deres behandling ikke vellykket og har ikke bedret forholdene innen seks måneder. Av de pasientene som i utgangspunktet mottar ikke-kirurgisk behandling, 29 prosent til slutt går på å kreve kirurgi på et senere tidspunkt.

Komplikasjoner fra kirurgi

I det siste, komplikasjoner fra akillessene kirurgi var infeksjon og sår som var treg til å helbrede. Imidlertid har nye utbygginger gjort kirurgisk behandling mye mer vellykket. Andre komplikasjoner etter operasjonen skyldes immobilisering av beinet i gips. Muskelatrofi og blodpropp kan resultere hvis riktige bevegelsesøvelser ikke blir gjennomført.

Langtidsprognosen

En studie i American Journal of Sports Medicine har funnet at det ved utgangen av åtte år, var asymptomatiske 94 prosent av pasientene som fikk kirurgisk eller ikke-kirurgisk behandling eller hadde bare mild smerte med hard trening.