Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Akutte Cervical Forstuinger og stammer

Hvordan diagnostisere Akutte Cervical Forstuinger og stammer


Cervical forstuinger kan gjøre deg akutt oppmerksomme på at en hodet veier 11 pounds - like mye som en bowlingkule. Bære rundt en bowlingkule på toppen av ømme muskler kan være et ork. Å sørge for at du arbeider med en forstuing og ikke en mer alvorlig tilstand er avgjørende. Det krever en forståelse av mange faktorer og oppmerksomhet på detaljer.

Hvordan diagnostisere Akutte Cervical Forstuinger og stammer

•  Lær om anatomi av nakkesøylen og på hvilken måte nervene kommer ut av ryggmargen gjennom åpninger i cervical ryggvirvlene. Les om musklene som støtter livmorhals strukturer og den slags faktorer som kan skade dem. Få en forståelse for stroppen musklene i nakken. Innse at trapezius muskel forma en trekantet enhet som faktisk feier nedover ryggen.

Katalog symptomene dine for å se om de er kompatible med en cervical forstuing eller belastning. De vanligste symptomene er nakkesmerter, skuldersmerter, økning i smerte med rotasjon av hodet og begrensning av omfanget av bevegelse.

Sjekk din nyere historie for å se om det er noen aktivitet som kan være assosiert med utbruddet av symptomene dine. I noen tilfeller er det arrangement i forbindelse med utbruddet av symptomene dine opplagt for eksempel en auto eller atletisk skade. Andre ganger er litt mer sleuthing nødvendig. Aktiviteter som cradling en telefon, ser på TV og samtidig legge på din side, eller knuger tennene kan forårsake livmorhals symptomer, men fordi disse aktivitetene er kronisk de kan bli ignorert.

Vær på utkikk etter nummenhet i øvre ekstremiteter eller åpenbare muskelsvakhet (ikke dynamoreimen men svakhet). Disse er forbundet med en radikulopati - involvering av cervical nerver - og ikke bare en muskel forstuing. HVA bør gjøres hvis dette symptomet er til stede?

Unn nakken. For 5 til 7 dager, hvile, mild stretching, varme og is er den beste behandlingen. Se din personlige lege dersom symptomene dine ikke har løst i denne tiden.

Dyrk din workup med din lege for å utelukke brudd, sprukket eller svulmende plater eller andre årsaker til dine symptomer som kan ligne en cervical forstuing. workup kan omfatte røntgenbilder eller andre visualiserings prosedyrer hvis det viser seg at du ikke har en cervical forstuing.

Hint

  • Hvis du har pådratt betydelige traumer som i en bilulykke, inkludert direkte traumer eller akselerasjon, retardasjon skader (whiplash), eller en stor atletisk skade eller fall, umiddelbar oppmerksomhet i en nødsituasjon anlegget er nødvendig. Dette er hensiktsmessig fordi cervikale frakturer kan være forbundet med livstruende ryggmargstraumer som kanskje ikke i det første være åpenbar.