Digidexo.com

Et hjem rette for irritabel tarm syndrom

Et hjem rette for irritabel tarm syndrom


Den mest effektive hjem rette for irritabel tarm-syndrom er å endre kostholdet ditt, som vil tillate fordøyelsen å være lettere på tarmen. Disse endringene kan ikke produsere resultater, men over tid bør du se en forskjell i hvordan kroppen behandler de bedre mat, og i det lange løp vil være gunstig i å lindre ubehag forbundet med tilstanden din.

Velge riktig mat

Foods høy i fiber kan være nyttig for mange som lider av irritabel tarm-syndrom, som fiber regulerer avføring. Imidlertid, selv om det kan avlaste forstoppelse, det kan også resultere i økt gass og kramper. Den amerikanske FDA anbefaler å få en daglig mengde på 20 til 30 gram fiber hver dag.

Det er viktig å gradvis øke fiber inntaket i løpet av fire til seks uker. Legg merke til når gass og kramper begynne. Eksperimenter med hvor mye fiber du tar i til du får så mye som du trenger å være gunstig uten å legge til tilstanden.

Fiber rik mat inkluderer grønnsaker, frukt, bønner og korn. Noen mennesker velger å øke sin fiber med et supplement. Metamucil fungerer godt for å gi deg den mengden av næringsstoffer du trenger og ofte ikke medfører ekstra gass eller smerter.

Meieriprodukter bør begrenses når du prøver å bøte på irritabel tarm syndrom. Bruk et supplement som Lactaid som vil hjelpe kroppen din fordøye maten. Reduser mengden meieri du forbruker på hver sittende også. Laktose intolerante enkeltpersoner bør unngå meieri helt og søke protein og kalsium fra andre kilder.

Sette en vanlig kostholdsplan

Sammen med å spise riktig mat til å behandle irritabel tarm syndrom, er et måltid tidsplan nyttig fordi det bidrar til å regulere avføringen. Unngå å hoppe over måltider, da dette kan kaste kroppen ut av klask. Bestem tidsplanen basert på natur din tilstand. De som lider av diaré kan ha nytte spise fem på seks små måltider om dagen kan hjelpe. Men hvis du har forstoppelse, tre store måltider fullpakket med fiber rik mat er en bedre løsning.

Typiske Meals

Frokost kan bestå av hele hvete toast, egg og en frokost kjøtt. En ideell lunsj ville være en sandwich eller salat. Til middag, ville kylling eller biff med to sider av grønnsaker være gunstig. Snacks bør inneholde friske grønnsaker og frukt når det er tilgjengelig. Unngå bearbeidet mat for å holde tarmene fungerer.