Digidexo.com

Hvordan tilfredsstille dine søt tann uten sukker

Er din diett planer avsporet av sukker cravings? Synes du selv rushing gjennom måltider bare for å få til dessert? I små mengder, søtsaker er en del av et sunt og balansert kosthold. Men nøkkelordet er liten. For mye sukker kan føre blodsukkernivået til å sveve, og så krasjer, som fører til humørsvingninger og flere cravings. Og jevnt mater sukker monster er forbundet med alvorlige helsemessige komplikasjoner, inkludert overvekt, syndrom X, diabetes og hjertesykdommer. Her er noen sukker alternativer og andre måter å holde søt tann under kontroll.

Hvordan tilfredsstille dine søt tann uten sukker

Bruk stevia, en kalori-og karbohydrat-fri sukker alternativ stammer fra en busk, for å blid drikker som kaffe og te, eller matvarer, for eksempel frokostblanding. Stevia, rå honning, brun ris sirup, tagatose, dato sukker og xylitol kan brukes som sukker alternativer i matlaging og baking, selv om oppskrifts justeringer er nødvendig.

Spis regelmessige, balanserte måltider som inneholder en kilde til protein, som kjøtt, fisk, egg, bønner og ris eller en plantebasert protein, som tofu eller tempeh. Får tilstrekkelig protein til hvert måltid bidrar til å holde blodsukkeret skyter, en kjent trigger for søte cravings.

Reach for vannflasken i stedet for en candy bar når trangen for søtsaker streik. Tørste er ofte forvekslet med sult. Velg friske våren eller filtrert vann og smak den med noen dråper stevia, en kile av vannmelon, sitrus, jordbær eller en kvist fersk mynte.

Snack på en liten mengde (en halv kopp) av frisk frukt i stedet for godteri eller kaker. Hvis ingen er tilgjengelige, velge tørket frukt, som aprikoser, blåbær eller ananas.

Sesong vanlig, fettfattig yoghurt med frisk frukt, juice, økologisk eplesaus, kanel og lignende krydder eller en av de sunnere sukker alternativer for å lage en smakfull dessert.

Ta to biter av godteri du er ute og stoppe der. "To bite" trick eliminerer følelser av savn uten en betydelig økning i sukkerinntak.

Hint

  • Unngå kunstige søtningsmidler, som sukralose (Splenda) og aspartam (NutraSweet, Equal). En snart-å-være-publisert klinisk studie fant at å drikke to eller flere kunstig søtet drikke en dag økte frekvensen av nyrefunksjonen faller med to som personer som drakk ingen.
  • Gjør det til en vane å lese mat ernæring etiketter. Mange matvarer inneholder sukker i ulike kjemiske former. Som regel er en hvilken som helst ingrediens som ender i "-ose" - slik som sukrose eller fruktose - er sukker i en noe endret form.
  • Unngå produkter med høyt fruktosemaissirup (HFCS), en billig sukkererstatning som er blitt knyttet til en rekke helsemessige problemer, inkludert fedme.
  • Puss tennene etter å ha spist. En ren munn gjør det mindre fristende å nyte.
  • Fjern fristelsen ved å ikke kjøpe godteri eller andre high-sukker godbiter. Hvis det ikke er praktisk, du er mindre sannsynlig å spise den.