Digidexo.com

Diet for kolitt Lider

Kolitt er en tilstand der tykktarmen fôr er feil. Endringer i kostholdet kan ofte behandle sykdom. Unngå visse matvarer og begrense enkelte matvaregrupper kan ofte resultere i færre fakkel-ups. Holde styr på hva du spiser og hvordan det påvirker sykdommen kan bidra til å unngå fremtidige problemer. Å spise i løpet av en blusse opp kan være vanskelig, men er svært viktig å unngå flere komplikasjoner. Noen aspekter av kolitt kan dramatisk påvirke en persons evne til hydrat riktig. Hvis symptomene eskalere, bør du oppsøke lege for å revurdere tilstanden.

Kolitt

Kolitt er betennelse i tykktarmen fôr. Dette kan være mild eller alvorlig, som i tilfelle av ulcerøs kolitt. I ulcerøs kolitt, blir tykktarmen fôr så betent, det ulcerates og blør. Dette skaper et perfekt miljø for bakterier å bevege seg inn på det skadede vev og forårsake en infeksjon. Symptomer på kolitt inkluderer vekttap, magesmerter, feber, diaré og blodig avføring. Kolitt blir ofte en kronisk tilstand der pasienten må klare fakkel-ups med kostholdet. Hvis symptomene vedvarer, raskt øke i alvorlighetsgrad, eller nye symptomer til stede, bør du oppsøke lege med en gang.

Diet

Det er ingen diett for folk som lider av kolitt. Tilstanden er uforutsigbar - matvarer som forårsaker flare-ups for noen mennesker er helt greit for andre mennesker som lider av tilstanden. Mange kolitt lider rapporterer at de har problemer med lignende matvarer, for eksempel krydret mat, koffein, melkeprodukter, og rå frukt og grønnsaker. Spise en balansert diett, høyt på protein og fiber, ser ut til å holde mange kolitt lider fra å oppleve fakkel-ups. Bor borte fra rask mat, som har en tendens til å være høy i fett, ser ut til å hjelpe noen pasienter.

Mat Journal

Mange kolitt lider har funnet bruk av en matdagbok svært nyttig. Årsaken til fakkel-ups er fortsatt ikke forstått. Noen mennesker vil eliminere hele matvaregrupper i håp om å unngå en annen episode. Et mat journal vil tillate deg å finne spesifikke matvarer som forårsaker problemer for tarmen. Ved å finne den aktuelle matvaren, kan du fortsatt nyte et variert kosthold og ikke eliminere matvarer unødvendig.

Blusse opp

Under en blusse opp, kan ingen mat høres ut som en god idé, men det er viktig å holde spise for å unngå dehydrering eller underernæring. Spise høy-protein matvarer, for eksempel egg eller kylling, sammen med lav-fiber matvarer som er lettere på tykktarmen. Hvis disse typer matvarer ikke tolereres, kan du prøve et måltid-erstatning riste, som Sørg. Hvis blusse opp symptomene vedvarer, se en lege.

Hydration

Tykktarmen er ansvarlig for opptaket av vann, mineraler og elektrolytter. Dehydrering er en reell bekymring for pasienter som lider av kolitt, som slimhinnen i tykktarmen er defekt og kan hindre normal opptak. Drikking elektro-tett væsker, som Propel, kan sikre elektrolyttbalansen, spesielt under fakkel-ups.