Digidexo.com

Hva er blod i avføringen et symptom på?

Blod i avføringen kan se svart og tjæreaktig eller røde, og du kan merke det enten på toalettpapir eller i avføringen. Legge merke til blod i avføringen kan føre til at du føler deg skremt, men dette symptomet betyr ikke alltid en alvorlig medisinsk tilstand, selv om det forverres eller vedvarer kan det hende du trenger medisinsk evaluering. Ifølge Mayo Clinic og National Library of Medicine, kan blod i avføringen være et symptom på fordøyelsesproblemer eller skade på endetarmen din.

Hemorroider

Hemorroider er utvekster på eller rundt åpningen av endetarmen din, og de kan blø når du passerer avføring, noe som resulterer i lyse rødt blod i avføringen.

Anal fissur

En anal fissur er en sprekk eller rift i huden og membraner av anus, og kan føre til at du blør i avføringen.

Magesår

Hvis blod i avføringen er mørk eller bli på jorden, kan det være et resultat av et sår i magen, spesielt hvis du også har symptomer som magesmerter og fordøyelsesbesvær.

Tarm lidelser

Betennelsestilstander i tarmen, slik som irritabel tarm syndrom (IBS) og Crohns sykdom kan forårsake rødt blod i avføringen.

Polypper

Polypper er unormale vekster i tykktarmen, og disse vekster kan bli irritert og blø som avføringen passerer gjennom.

Infeksjoner

Infeksjoner i fordøyelsessystemet kan føre til at du har blod i avføringen, og disse infeksjonene kan være forårsaket av parasitter, bakterier og virus.